Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si
Ponedeljek, 30. november 2020 - 13:53

Protokol poučevanja smučanja v času Corone

Objava 30.11.2020

V priponki je »Protokol poučevanja smučanja SZS – ZUTS Slovenije« na slovenskih smučiščih (ko bodo le ta pričela z obratovanjem), ki ga je pripravil ZUTS in je usklajen z odgovornimi na NIJZ in velja za čas epidemioloških razmer.

 

 

Četrtek, 26. november 2020 - 19:18

Obvestila ZUTS november 2020

Predsezonski ISIA seminar  = ODOVEDAN:

Zaradi epidemioloških razlogov sta oba termina (5. in 6. december ter 12. in 13. december 2020 na Rogli) prestavljena za  nedoločen čas.
O načinu izpeljave in točnih terminih vas bomo obvestili takoj, ko bo situacija omogočala nemoteno izvedbo.
S spoštovanjem.
dr. Blaž Lešnik, direktor ZUTS Slovenije

 • ZUTS je objavil razpi tečaja za pridobitev strokovne usposobljenosti Smučarski vodnik. Več na > 
Sreda, 30. september 2020 - 18:52

obvestilo ZUTS oktober

Pošiljam vam linke objave razpisov:

 • licenčnega seminarja za vodje kadrovskih tečajev, člane demonstratorskih vrst, člane DIK, vodij šol smučanja…., ki bo 16. oktobra 2020;

https://www.sloski.si/index.php?t=News&id=70541&lang=sl

 • licenčnega seminarja za pridobitev licence ISIA za delo v tujini, ki bo potekal v soboto, 17.10.2020 na ledeniku Mölltal;

https://www.sloski.si/index.php?t=News&lang=sl&id=70551

 • praktičnega izpita za "Učitelje alpskega smučanja" Strokovni delavec 1 - alpsko smučanje, 1. stopnja se bo odvijal v soboto, 17.10.2020 na smučišču Mölltal;

https://www.sloski.si/ZUTS/kadrovski-tecaji/prijava-na-izpite/?id=2071

 • praktičnega izpita za "Učitelje alpskega smučanja" Strokovni delavec 2 - alpsko smučanje, 2. stopnja se bo odvijal v soboto, 17.10.2020 na smučišču Mölltal.

https://www.sloski.si/ZUTS/kadrovski-tecaji/prijava-na-izpite/?id=2081

Torek, 22. september 2020 - 09:46

Obvestilo ZUTS sept-2020

Spoštovani učitelji alpskega smučanja, spoštovani člani Področnega zbora ZUTS Radovljica,

Oglejte si terminski plan akcij ZUTSlovenije; veseli bomo, če se boste udeležili čim večih od teh dogodkov.

Lep smučarski pozdrav,

ZUTS – PZ Radovljica

Četrtek, 4. junij 2020 - 10:11

Modra kartica 2021

MODRA KARTICA 2020/21

Konec junija poteče veljavnost MK sezone 2019/20. Vsi, ki ste imeli MK že pretekli sezoni ste (ali boste do 8.6.) obvestila dobili že po mailu s strani MK. Natančno poglejte izpis iz vaše kartice in nas ob naročili nove kartice (za sezono 20120/21) o eventuelnih spremembah obvestite. Predlagam, da MK za tekočo sezono 2020/21 uredite do 22.6.. S tem vam bo nova MK veljala že s 1.7.. Licenčna nalepka velja do konca leta in  le ob urejeni MK za tekočo sezono. Poleg tega vas želim opozoriti tudi, da pri VELIKI MODRI KARTICI zavarovanje ASISTENCE V TUJINI  krije tudi vse ostale naše aktivnosti (24 ur) in tako tudi počitnice in potovanja v tujini.

Modro kartico - na katero lahko nametite licenčno nalepko, lahko učitelji uredite samo preko kluba (SK Radovljica je tudi član ZUTSA) !!!

V primeru, da niste član SK Radovljica (primarno članstvo, ki ni član OO ZUTS), potrebujete tudi članstvo v sekundarnem klubu (PZ SK Radovljica). V tem primeru kot sekundarni klub vpišete PZ SK Radovljica. V nadaljevanju glej navodila za dvojno članstvo.

Več o MK je na povezavah:

 • Več O MK :
 • Prijavnica za člane društev – klubov 19/20: 
 • Cenik MK 20/21:
 • Opredelitev Zavarovanja poklicne odgovornosti strokovnih kadrov 19/20: 
 • Dopis za člane društev – klubov 20/21: 

 

Ob plačilu Modre kartice je obvezno tudi plačilo članarine PZ SK Radovljica, ki je za sezono 2020/21 =  10 Eur.

Torej če želimo Npr: Malo Modro kartico moramo plačati 25 + 10 eur = 35 Eur.

Postopek podaljšanja - nakup Modre kartice:

·Učitelji/ce, ki že imate MK 2019/20

Preverite podatke na evidenčnem listu (dobili ste ga s strani MK do 8.6.) in samo v primeru kakšne spremembe (mail, telefon, naslov, sprememba usposobljenosti Npr.:  iz U 1 v U 2…) le to sporočite ob naročilu kartice. V primeru spremembe usposobljenosti, Npr: iz U1 v U2, obvezno ob naročilu priložite še scan diplome.
Odločite se za vrsto kartice in na TRR SK Radovljica nakažete znesek za MK + 10 eur članarine OO ZUTS.

POMEMBNO :

 • Kartice se bodo v pisarni SK Radovljica urejale 1x tedensko.
 • Do četrtka je potrebno (kot je opisano zgoraj) plačati na TRR, ter naročilo Modre kartice in potrdilo o plačilu (jpg. ali pdf.) poslati na skradovljica2@gmail.com  
 • V petkih se bodo preverjala naročila kartic in nakazila in se naročale in plačevale SZS (MK). V tem primeru vam zavarovanje prične v torek ob 00:00 (glej spremni dopis Modre kartice)
 • V primeru, da do četrtka niste nakazili na TRR SK Radovljica, bo kartica naročena v izdelavo ob prejetem plačilu, a ne preje kot naslednji teden.
 • Če se odpravljate na potovanje in želite do takrat urediti MK, ne pozabite na pravočasno naročanje….
 • Kdor želi MK urediti do 1.7.20 naj naročilo, plačilo in potrdilo o plačilu pošlje najkasneje do 22.6.20
 • MK dobite na domač naslov

 

Podatki za nakazilo:

SMUČARSKI KLUB RADOVLJICA
Gorenjska 26
Radovljica
GORESI2X
TRR : SI56 0700 0000 0480 919    
Namen plačila : priimek in ime MK
Sklic : 00 7777

Ob plačilu OBVEZNO priložite tudi potrdilo o plačilu MK (pdf ali jpg) na skradovljica2@gmail.com

·Za vse učitelje/ce, ki še niste imeli MK:

 • Poleg zgoraj opisanega postopka nam ob prijavi pošljite še FOTOGRAFIJO (jpg) in DIPLOMO (scan = jpg ali pdf).
 • Izpolnite PRIJAVNI LIST in nam ga posredujte na skradovljica2@gmail.com skradovljica2@gmail.com in v info@radski.si
 • Opomba: Diplome ni potrebno predložiti članom, ki so strokovno usposobljenost pridobili ali pa povišali v sezonah od 2007/2008 do 2018/19.

·Zavarovanje poklicne odgovornosti:

 • Učitelji lahko zavarujete tudi strokovno odgovornost. Cena 12 eur.
 • Zavarovanje strokovne odgovornosti lahko uredite ob naročilu MK ali pa tudi kasneje. Ko se odločite nas obvestite na skradovljica2@gmail.com in  doplačate  12,00 eur.

 

Dvojno članstvo:

 • Klubi, ki niste člani ZUTSA, lahko kot sekundarni kub vpišete PZ ZUTS SK Radovljica. V tem primeru :
  • V aplikaciji Mars, ko vmašate posameznega člana potrdite/ vpišite PZ ZUTS SK Radovljica
  • Na mail  na sobvestite, da bi želeli da vam potrdimo dvojno članstvo. Na TRR Sk Radovljica nakažete po 10 eur za članarino v PZ na posameznika.
  • V naši pisarni potrdimo dvojno članstvo, na domač naslov pa dobite MK. Podatki za nakazilo članarine so zapisane višje v tem dopisu.Ko izvedete plačilo prosimo pošljite še scan potrdila o plačilu.
Četrtek, 24. oktober 2019 - 11:31

Pomembno !

VPIS V RAZVID ŠPORTNIH DELAVCEV

Obvestilo dne: 24.10.19

Spoštovani učitelji smučanja,

Kot verjetno že veste, se s sezono 2019/2020 skladno z novim zakonom o športu naši nazivi spreminjajo; učitelj 2 je zdaj Strokovni delavec 1 – alpsko smučanje; interni naziv bo enostavno učitelj smučanja; učitelj 3 pa je zdaj Strokovni delavec 2 – alpsko smučanje, interno pa bo to Učitelj-Trener. Interni nazivi bodo tudi na našitkih, ki jih dobimo ob prejemu diplome. Strokovni delavec 1 in 2 sta tudi edina naziva, ki jih novo poimenovanje pozna. Vsi ostali nazivi (Učitelj smučanja mlajših otrok – UASMO; Učitelj smučanja 1, Trener smučanja in Trener Pro) so samo interne narave, čeprav se bodo vsi programi v okviru ZUTS z izjemo Učitelj 1 še vedno izvajali. Za učitelje 1 bo v sezoni 2019/2020 razpisan še zadnji premostitveni modul za pridobitev naziva Strokovni delavec 1 – alpsko smučanje, torej Učitelj 2 po stari nomenklaturi.

Razlog za današnji dopis pa je zahteva ministrstva, da so vsi strokovni delavci v športu, ki želijo v sezoni 2019/2019 aktivno učiti, vpisani v razvid strokovnih delavcev v športu pri Ministrstvu izobraževanje, znanost in šport. Ta zahteva je brezpogojna in vsak mora pridobiti odločbo ministrstva pred prvo aktivnostjo v sezoni. Kazni za neupoštevanje te zahteve so visoke; od 100 do 300€ za strokovnega delavca – učitelja smučanja posameznika ter od 2000 do 4000€ za pravno osebo ali samostojnega podjetnika, ki omogoča delo strokovnemu delavcu učitelju smučanja brez odločbe.

Spoštovane učiteljice in učitelji, v izogib vsem težavam za vas in za nas prosim, da se takoj lotite vpisa v ta razvod. Tega ne moremo storiti mi, to mora storiti vsak posameznik sam. Za lažje delo so tukaj natančna navodila za pridobitev te odločbe:

 • Pojdite na spletno stran .Natančno preberite navodila za izpolnjevanje obrazca. Ker povezava na Vloga za pridobitev dovoljenja  trenutno ne deluje, obrazec dobite v prilogi tega dopisa.
 • Natančno izpolnite obrazec. Vrstico “naziv usposobljenosti v športu” izpolnite z novo nomenklaturo, torej Učitelji 2 napišete strokovni delavec 1 – alpsko smučanje, učitelji 3 pa strokovni delavec 2 – alpsko smučanje. V vrstici “stopnja usposobljenosti v športu” ponovite 1 za bivše učitelje 2 ali 2 za bivše učitelje 3.
 • Najdite in skenirajte diplomo, s katero izkazujete naziv in stopnjo usposobljenosti v športu in jo priložite izpolnjenemu obrazcu.
 • Izpolnjen obrazec s priloženim skenom diplome pošljite po elektronski pošti na  gp.mizs@gov.si. Pod “zadeva” vpišite Vpis v razvid.

Odgovor po zagotovilih ministrstva lahko pričakujete v roku treh tednov. V kolikor po prejemu odločbe ugotovite, da je karkoli narobe z nazivom ali stopnjo usposobljenosti, takoj zavrnite odločbo oziroma se pritožite. V kolikor bi bila vasa vloga iz kakršnega koli razloga zavrnjena, pozorno preberite obrazložitev in poizkusite popraviti napake.

Če vam v nobenem primeru ne uspe pridobiti prave odločbe, se obrnite na matjaz.sarabon@gmail.com in poizkušali vam bomo pomagati.

Vsem želim veliko snega, smučarskih in učiteljskih užitkov in srečno v sezoni 2019/2020.

Če ne vidite celotnega obvestila (če nevidite linka do priložene datoteke), kliknite spodaj levo VEČ O TEM

Predsednik PZ Radovljica

Jure Vreček, zanj Matjaž Šarabon

 1. PS: ne pozabite rezervirati termina 19.12. za predsezonski licenčni seminar. Udeležba obvezna za vse, ki nameravate biti aktivni v prihajajoči sezoni. Razpis sledi takoj po praznikih.
 2. PPS: letos bi radi organizirali ekipo PZ Radovljica za državno prvenstvo kadrov, predvidoma 8.2.2020 zvečer. Vljudno pozivam vse, da si rezervirate termin, da popolnimo vse kategorije in zmagamo.