Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Osnovni podatki

RAD (ZAH) SK RADOVLJICA - ELAN
Osnovni podatki:
Ulica Staneta Žagarja 2B, 4240 Radovljica  info@radski.si
Odgovorna oseba:
Paščinski Damjan 041-682-957  damjan.pascinski@gmail.com
Kontaktna oseba:
Kavčič Bojan 041-647-973  
Pisarna: Petra D. 041-718-965 (od pon-pet 8:00-12:00)

sponzorji

Sponzorji SK Radovljica :

Zavarovalnica Triglav, d.d.

piknik

vse pripravljeno za šport

vse pripravljeno za šport

srečelov

srečelov

nagrade

nagrade

vse generacije prijateljev smučanja

vse generacije prijateljev smučanja

odbojka v senci

odbojka v senci

mladi rod kuharjev :)

mladi rod kuharjev :)

vodja

vodja "peke" (s klobukom)

pestra ponudba

pestra ponudba

žreb zadnjih dveh nagrad

žreb zadnjih dveh nagrad

predsednik zmagovalnega kluba

predsednik zmagovalnega kluba

čestitke predsednika najboljši tekmovalki TAJI

čestitke predsednika najboljši tekmovalki TAJI

Vsi dobitniki priznanj

Vsi dobitniki priznanj

showtime

showtime

PIKNIK PRIJATELJEV ALPSKEGA SMUČANJA 

  • v soboto 27.5.2023 v športnem parku v PODNARTU

 

Smučarski klub Radovljica organizira tradicionalno srečanje vseh generacij smučanja in sicer: bivših in aktivnih tekmovalcev, staršev, trenerjev, otrok Alpske šole in ostalih prijateljev alpskega smučanja v Radovljici in v širši okolici, ki so pustili svoj pečat v zgodovini alpskega smučanja od njegovih začetkov v daljnem letu 1928 pa do danes.

Tudi letos smo lahko še posebej ponosni na naše tekmovalce. Kot klub smo na 1. mestu v skupnem seštevku tekmovanj za Pokal Zavarovalnica Triglav (regijski rang) in na 2. mestu v seštevku Velike nagrade Argeta - državni rang!

PROGRAM :

  • od 10.30 – 11.00 ure zbor v športnem parku v Podnartu
  • ob 11.30 uri občni zbor SK Radovljica
  • od 12.30 ure dalje PIKNIK --  druženje in športne aktivnosti

Veseli bomo, če boste prispevali nekaj dobitkov za srečelov.

Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno.

Veselimo se že skupnega druženja.

Informacije: 041 647 973 - Bojan Kavčič           

Radovljica, 14.5.2023                                            Predsednik:

                                                                          Paščinski Damjan                              

 

FIS 2023

Fis - mednarodno tekmovanje

13.3.2023 Pokal Meata Radovljica dekleta in fantje

14.3.2023 Pokal Elan dekleta in fasntje

Razpis je v priloženi datoteki.

 

Download

Tečaj ZIMSKE počitnice KRANJSKA GORA

Objava dne: 13.2.2023      Ob: 9:00

TEČAJ ZIMSKE POČITNICE

Termin: 6.2. - 10.2.2023

Tečaj je končan :) 

Za nami je 5 odličnih snežćnih dni. Bila je prava zima, z niskimi temperaturami, ki pa naše tečajnike niso motile. Odlično smo izkoristili vse dni in vse pohvale za napredek tečajnikom. zadnji dan tečaja je bilo tudi zaključno tekmovanje v veleslalomu. Otroci so številnemu občinstvu pokazali kaj so se naučili v času tečaja. Tekma pa je bila tudi tista "prava", merjenje časa, navijači, ptartna trema, ozvočenje,... vsi so presmučali progo, tudi tisti, ki so prišli na tečaj brez smučarskega predznanja. Ne glede na dosežen čas na progi so za nas VSI ZMAGOVALCI.
Veseli nas, da ste se odločili za našo Alpsko šolo in z nami aktivno preživeli zimske počitnice. Ko uredimo vse slike se bodo izdelale tudi spominske slike - Diplome, ki jih boste po pošti prejeli na domač naslov.
 
 

Snežna vadba-učenje smučanja

22-11-2022

Tudi letos bomo imeli programe učenja smučanja na smučišču v Kranjski gori in Veliki dolini in tudi na smučišču v Kamni Gorici. Več o učenju smučanja v Kranjski gori je na tej povezavi:

Ulenje smučanja bo potekalo tudi v Kamni Gorici. Obvestilo o tem bo na tem mestu v naslednjih dneh.

Smučarski sejem

lokacija sejma 2022

lokacija sejma 2022

sejem bo v telovadnici SGTS Radovljica

sejem bo v telovadnici SGTS Radovljica

sejem še na stari lokaciji 2019

sejem še na stari lokaciji 2019

slike iz leta 2019

slike iz leta 2019

Vabimo vas na tradicionalni

SMUČARSKI SEJEM 2022

ki bo letos na NOVI lokaciji. Sejem bo v telovadnici Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, Kranjska cesta 24, Radovljica v terminu od 8.12. do 11.12.2022. Program sejma:

  • 8.12. četrtek   17:00 - 20:00 sprejem opreme
  • 9.12. petek     15:00 - 20:00 sprejem in prodaja
  • 10.12. sobota    9:00 – 19:00  sprejem in prodaja
  • 11.12. nedelja   9:00 – 12:00  prodaja in vračilo opreme

 

 

Kadrovski tečaj SD1 (2022)

Tudi letos (2022) bomo organizirali kadrovski tečaj za pridobitev usposobljenosti  Strokovni delavec 1 - alpsko smučanje. Več 

KOSTANJEV piknik

Kostanjev piknik bo v soboto 29.10.2022 v Krpinu

Krasen sončen, topel - vroč jesenski dan, ravno pravšnji za kostanjev piknik. Prijetno smo se podružili v sobotnem dopoldnevu, malo pošportali, se podružili in poslatkali z kostanjem in svežim jabolčnikom.... A kljub lepemu vremenu, si vsi želimo ZIME  in jo tudi težko pričakujemo. še posebej tekmovane skupine, ki morajo sedaj na treninge tudi 500 km in več daleč. V prilogi pa nekaj slikic, ki še najbolje orišejo vzdušje današnjega dne.

 

 

Tabor Baška - četrtek

Lep poletni dan. Vreme drži z nami in za nami je še aktiven dan na morju. Zjutraj ponovno smučanje na vodi, vsak dan so boljši! nekateri so že na Wakeboardu... Roke bolijo, a stisnejo zobe in vstrajajo.
Popoldan aquapark in akcija v morju. Po večerji pa še zadnji sprehod skozi mesto.
Danes je zadnje javljanje z Baške. Jutri pa zjutraj še na supe in malo na poskakat v morej iz stolpov.
Kosilo imamo ob 13.00. Po kosilu še do pekarne po malico za po poti, štart planiramo ob 14:30-15:00. Upamo, da na poti ne bo preveč "gužve". Ko pridemo do Postojne pošljem SMS o predvidenem prihodu domov pred oš Radovljica. 
Pa še nekaj slikic - utrip današnjega dne.

 

Tabor Baška - sreda

Zjutraj je bilo kar nekaj "muskel fibra" v rokah in nekaj odrgnjin od jopičev, a želja po smučanju je bila večja od bolečin. Po jutranji gimnastiki, je bilo stanje že bolje in dopoldan smo bili ponovno na smučeh! Vsak dan je občuten napredek in volja in želja ne popusti. Me veseli , da jih ni potrebnio spodbujati in so sami dovolj motivirani. Po kosilu smo malo podaljšali počitek in šele po sledoledu odšli na tobogan. Skupno so opravili 160 voženj :)

Letošnje majice so nežno modre, na njih pa kamniti amulet za srečo in lepo je bilo pogledat ekipo na sprehodu skozi mesto.

V taboru in s taborniki vse OK, jutri je nov aktivni dan.

Tabor Baška - torek

Preko noči je deževalo. Jutro je bil sveže, a brez dežja. Na naše veselje se je "k nam se je vrnilo poletje" :)

Dokler se ni dovolj ogrelo smo bili na v okolici doma, ker je precej možnosti za razne športne aktivnosti:odbojka, nogomet...Po uri igranja je bilo ravno prav za v morje. Popoldan pa smo bili v Punatu na smučanju. Naši alpski smučarji so se odlično znašli tudi na vodi. Poleg skupine u12  so smučali tudi otroci U10. Čestitke vsem, še posebej so naprerdovali otroci, ki so smučali že lansko leto. V dveh urah smo naredili kar precej krogov. Nadaljujermo jutri in verjetno še v četrtek, če bodo le roke  zdržale :)

Tabor Baška 22 - pon

Prvi dan tabora (22.8.22):

Pot je potekala glede na prometne napovedi kar tekoče. Tudi na prehodu meje ni bil večjega čakanja. 
Že med potjo smo se ustavili tudi v Punatu in rezervirali termin za smučanje na vodi. V planu je da gremo 3 x .
V Baško smo prispeli ob 12:30. Hitro smo razpakirali in se podali na plažo. Vreme oblačno in vetrovno, a osvežitev je prijala. Pred večerjo smo odšli še v mesto, sladoled, #štanti#... 
Plan za jutri: dopoldan aqapark, vaterpolo, ... popoldan smučanje na vodi.
Pozdrav od vseh tabornikov.
 
 
 

Zaključek ZAH

Sobota 14.5.2022

Letos smo lahko zelo ponosni na tekmovalce našega kluba. Dosegli smo odlične uspehe tokom cele sezone. V končni razvrstitvi klubov v ZAH regiji za Pokal Zavarovalnica Triglav smo dosegli 1. mesto. Prehiteli smo klube, ki so se do sedaj izmenjevali na prvih mestih (KRG, APT, TRG).  To je velik uspeh za SK Radovljico. Da nam je to uspelo smo potrebovali odlične rezultate posameznikov (kar smo imeli že v preteklosti) in zadostno število dobrih tekmovalcev v vseh kategorijah. Za ta uspeh so tako zaslužni vsi, od učiteljev Alpske šole naprej, kjer se prično prvi koraki smučarjev, pa do trenerjev in ostalih članov kluba. Pomemben člen so tudi starši, ki morajo na pravi način nudit podporo tekmovalcem skozi dobre in težke čase njihove športne poti. 

Dodatno pa se lahko veselimo tudi odličnega 3.mesta na skupni razvrstitvi tekmovanj na državnem rangu za Pokal Dobermann Nordica.

Po tradiciji v ZAH je klub, ki je dosegel največ točk v skupnem seštevku »dolžan« izvest zaključek in podelitev. Letos je ta čast pripadla Smučarskemu klubu Radovljica. Tekmovanja so potekala za Pokal Zavarovalnica Triglav, ki je že dolga leta naš pokrovitelj in sponzor. Tekmovalci so bili iz 9 klubov ZAH. 170 tekmovalcev je bilo razdeljenih v 4 starostne kategorije (od u10-U16).

Zaključek je bil organiziran v soboto 14.5. v Športnem parku v Radovljici. Najprej so bile na sporedu razne športne aktivnsoti (rolanje, nogomet, zabavne športne igre, košarka, odbojka, namizni tenis in prstomet). Glavni namen ni bil tekmovanje, temveč druženje in zabava ob športnih aktivnostih. Udeležba je bila številčna. Udeležilo se je kar 115 tekmovalcev, ki so jih spremljali trenerji in starši. Bili smo dobri gostitelji, saj smo poskrbeli tudi za malico in pijačo. Pekovske izdelke je prispevalo lokalna pekarna Resman iz Zapuž, jogurte pa priznana kmetija Dolenc iz Vrbenj. Kljub ne preveč obetavni vremenski napovedi, je vreme odlično zdržalo in vse je potekalo v prijetne in sproščenem vzdušju. Pika na i prireditve pa je bila podelitev, kjer smo podelili pokale prvim 6 v kategoriji in diplome do 10 mesta. Tudi prvi trije klubi so dobili pokal za ekipno uvrstitev. Pokale so podelili predsednik SK Radovljica Paščinski Damjan, predsednik ZAH  Špik Boja in župan občine Radovljica Globočnik Ciril. Na podelitvi pa je bil prisoten tudi predstavnik SZS Šturm Roman in predstavniki ELAN-a ki so predstavili modele smuči za prihajajočo sezono in bili na razpolago za dodatna vprašanja in informacije.

Še enkrat čestitke vsem tekmovalcem in trenerjem za trud in prizadevanje in dosežene rezultate.

Zaključno tekmovanje

Obvestilo 11.4..2022    Ob 8:00

POKAL SK RADOVLJICA - ZAKLJUČEK NA SNEGU

Klubski ZAKLJUČEK na snegu je bil izveden v nedeljo 10.4.
 
Kljub poznemu datumu, ki je bil že krepko v pomladi, nam je v nedeljo uspelo "ujeti" odličen dan. Dvakrat smo prestavljali termin zaradi slabe vremenske napovedi, a se je izplačalo. Nedelja je bila prava zimska pravlica. V soboto je zapadlo 15 cm novega snega in kar nekaj težav smo imeli, da smo progo pripravili za tekmovanje. Z združenimi močmi nam je uspelo, progo smo kot v starih časih :) družno prehodili in dobro zgladili, tako da je zdržala in nudila dobre pogoje za vse tekmovalce. Klub poznem terminu, se je na štartu zbralo 80 tekmovalcev in veliko članov kluba, ki so prišli samo spodbujat naše  tekmovace. Najprej so se na progo podali najmlajši otroci Alpske šole (2018 in starejši). Za njimi otroci kategorije U8, ki je "nadgradnja" dela v Alpski šoli in vstopna točka v svet tekmovalnega smučanja. Sledili so tekmovalci vseh otroških kategorij, ki so nas letos razveseljevali z odličnimi rezultati posameznikov in tudi ekipno. Za njimi pa so progo preizkusili starši tekmovalcev in tako spoznali pogled na tekmovanje skozi oči tekmovalcev in začutili "štartno tremo". Zadnji dve skupini pa so bilio učitelji in trenerji, katere so otroci pozdravili z aplavzom in se jim tako zahvalili za dobro delo v sezoni.... Po podelitvi rezultatov pa je sledilo sproščeno druženje ob pijači in jedači. Zadišalo je z žara in "tekmovalni" dan se je spremenil v sproščeno druženje in zabavo za otroke, tekmovalce,...
 
 

 

Športajmo za Lano

V naših srcih

V naših srcih

Letak- Športajmo za Lano

Letak- Športajmo za Lano

LANA vztrajaj!  Mi smo s tabo !

Hvala za odziv in udeležbo, res smo ponosni na vse, ki ste pokazali in izrazili podporo Lani. Dobre misli in pozitivna energija je poslana Lani v bolnišnico.


V sredini maja se je učiteljica Alpske šole SK Radovljica - Lana Nina Markelj hudo poškodovala pri kolesarjenu. Njeno stanje je resno in je trenutno na rehabilitaciji v Soči. Na pobudo sodelavcev njene mamice se bomo tudi mi pridružili podpori Lani. Lana je bila apsolutno predana športu. Po profesiji je dipomirana kineziologinja. Svojo mladostno energijo je z veseljem prenašala med najmlajše. V Naši Alpski  šoli je bila aktivna tako  pri splošni telesni vadbi in tudi pri učenju smučanja. Bila je priljubljena tako v učiteljski vrsti, kot tudi med otroci. Vsi, ki jo poznamo jo imamo vedno v srcu in ji želimo, da VSTRAJA in se prebori skozi težke trenutke. 

V podporo Lani, bomo v soboto 2.10.2021 organizirali vadbo za otroke Alpske šole in cicibansko skupino. Zbrali se bodo tudi učitelji in trenerji. Vadba bo organizirana kot pohod iz Krpina na Svetega Petra. Zbor bo ob 9:00 na parkirišču v Krpinu. Učitelji bodo prevzeli otroke in skupaj se bomo podali na Sv. Petra. Tam se nam pridružijo še tekmovalci cicibanske skupine in naredimo nekaj lepih slikic, kakšen katek CLIP. Posneto bomo delili na spletu in poslali Lani. Verjamem, da ji bomo na ta način dali vasj nekaj prepotrebne energije, ki jo bo potrebovala pri okrevanju. Ta dan nas vreme ne bo oviralo. vadbo bomo izpeljali v vsakem vremenu. Kot pravijo: Ni slabega vremena, so le napačna oblačila. Želim si, da se sobotne vadbe udeleži čim več (vsi) otroci Alpske šole in tako pokažemo, da znamo združiti moči in da znamo DRŽATI SKUPAJ!

Z vadbo bomo končali predbidoma ob 10:30 na parkirišču v Krpinu. V primeru slabega vremena pa vam natančneje sporočimo ob štartu.

V prilogi je tudi letak, ki so ga delili na spletu.

 

Tečaj smučanja iz "ptičje perspektive"

Pogled na tečaj smučanja v izvedbi Alpske šole SK Radovljica iz "ptičje perspektive".

Za ogled