Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Tek za Asjio

Tekli smo za Asjine sanje !

 

Puntil 2015

Za ogled klikni 

končna razvrstitev

SKUPNE KONČNE UVRSTITVE

Letošnja sezona je pri koncu in znani so skupni rezultati uvrstitve naših tekmovalcev, tako za državni pokal Rauch, kot tudi za dosežke v Zahodni regiji. Kljub kar nekaj smole s poškodbami, so naši mladi tekmovalci in tekmovalke dosegli vrsto izvrstnih uvrstitev in se kot klub na regijski ravni uspeli zavihtevi na 4. mesto, na državni ravni pa na izjemno 5. mesto (seštevajo se dosežki vseh tekmovalcev, torej U12, U14 in U16, regijsko pa tudi U10).

Da se za prihodnost slovenskega smučanja ni bati, so dokazali tudi naši mladi tekmovalci, ki so s pridnim delom in vztrajnostjo lepo napredovali skozi vse leto. V nadaljevanju so skupni rezultati, pri katerih se za končno uvrstitev na regijskem rangu štejeta dva najboljša veleslaloma + en slalom, na državnem rangu pa dva veleslaloma. Navedeni so tekmovalci, ki so osvojili točke.

Kategorija U10 (skupne regijske uvrstitve)

7. mesto = Kristina Paščinski

7. mesto = Vid Rozman

25. mesto = Žan Pernuš

Kategorija U12 (skupne državne uvrstitve)

1. mesto = Bruno Božič

21. mesto = Luka Vukovič

25. mesto = Martin Kreutz Praprotnik

28. mesto = Nika Anderle

Kategorija U12 (skupne regijske uvrstitve)

9. mesto = Luka Vukovič

14. mesto = Nika Anderle

16. mesto = Martin Keutz Praprotnik

17. mesto = Drejc Kristan

18. mesto = Bruno Božič

19. mesto = Špela Mertelj

25. mesto = Gašper Kikelj

27. mesto = Matic Rotar

ISKRENE ČESTITKE TEKMOVALKAM IN TEKMOVALCEM, TER TRENERJEMA BOJANU IN MIHU!

BT

Cerkno

Luka in Martin

Luka in Martin

Bruno

Bruno

Nika

Nika

Ekipa CI

Ekipa CI

ZADNJA DVA VELESLALOMA

Minuli konec tedna sta bila na Cerknem organizirana zadnja dva letošnja veleslaloma, prvi je bil regijski, za kategorijo U12 in U10 , drugi pa državni za kategorijo U12, v organizaciji SK Poljane.

Sobotna regijska tekma je bila izpeljana v odličnih pogojih in sončnem vremenu. Na štartu smo imeli 8 tekmovalcev SK Radovljica, ki so dosegli odlične rezultate, kar štiri uvrstitve med deseterico. Najboljšo vožnjo je opravil Bruno, ki je stopil na najvišjo stopničko, medtem ko so Luka, Martin in Nika z dobrimi vožnjami prišli do sedmega, devetega in desetega mesta. Matic je tekmovanje končal na 19., Gašper pa na 20. mestu. Mlajšim cicibanom tokrat ni šlo vse po načrtih, saj sta tako Kristina, kot Vid, žal odstopila.

Zadnja državna tekma za pokal Rauch se je odvijala v nedeljo, v pravih zimskih pogojih. Bruno je ponovno pometel s konkurenco in dokazal, da je tudi na državni ravni v samem vrhu. Prav tako je z veleslalomom dobro opravil Martin, ki je dosegel 11. mesto. Nika je dosegla 18. čas vožnje, Matic pa 43. mesto. Luka tekmovanja žal ni zaključil.

S tem se je tudi uradno končala sezona regijskih in državnih tekem v letošnjem letu. Kljub nekaj smole s poškodbami lahko rečemo, da je bila sezona zelo uspešna, otrokom pa iskreno čestitamo za njihove dosežke. Prav tako gre iskrena zahvala trenerjema Bojanu in Mihu, za njuno predanost delu in podajanje znanja mladim smučarjem.

ČESTITAMO!

BT

Cerkno Lom

Še en odličen trening na Cerknem. Pa še nekaj slikic za analizo tehnike...

trening Cerkno

Odličen jutranji trening na Cerknem. Priprave za vikend, ko bosta na sporedu dva VSL-ja ...

Krvavec

Nekaj slikic iz treninga na Krvavcu. Za vožnjo skozi progo je bilo premehko, a za FUNpark ravno prav...

Brsnina

Bruno

Bruno

Kristina

Kristina

Nika

Nika

Martin

Martin

Kristina

Kristina

Nika

Nika

Bruno

Bruno

Bruno

Bruno

Martin

Martin

Kristina

Kristina

Nika

Nika

Bruno

Bruno

Martin

Martin

ODLIČEN trening na Brsnini! Zjutraj so bili pogoji sanjski :)

Nekaj slikic in dobre vožnje...

DP Cerkno

DRŽAVNO PRVENSTVO U12

Včeraj se je na Cerknem, na progi Brdo, odvijalo državno prvenstvo v veleslalomu, kategorije U12. Pogoji so bili odlični, vreme sončno, navijačev pa veliko. Na štartu je bilo 121 cicibanov in cicibank, med njimi 6 tekmovalcev SK Radovljica.

Najbolje sta se odrezala Luka s 17. mestom in Martin z 21. mestom. Nika je končala tekmovanje na 27. mestu, Gašper pa je imel 40. čas veleslaloma. Tekmovanje je zaznamovalo precej odstopov, in žal sta bila med njimi tudi  Bruno in Matic.

Prihajajoči vikend bo zaznamoval svetovni pokal na Vitrancu, ki si ga bodo ogledali tudi naši mladi smučarji in morda v živo srečali kakšnega svojega vzornika. Tako bodo nabrali nekaj moči za prihodnje preizkušnje in zaključek sezone.

BT

Asja

V počastitev spomina mlade smučarke Asje Oražem je bil včeraj organiziran 2. Asjin memorial, kjer so se na sončnem veleslalomu v Kranjski Gori pomerili tekmovalci in tekmovalke skupin U12, U14 in U16 iz cele Slovenije. Prav tako je bilo tudi nekaj gostov iz tujine. Seveda so bili prisotni tudi člani našega kluba, ki so se zopet odlično izkazali in osvojili kar tri odličja.

V kategoriji U12 je Kristina dosegla odlično 8. mesto, saj se je pomerila z 2 leti starejšimi tekmicami, Nika pa je tekmovanje zaključila na 17. mestu. Bruno je ponovno stopil na najvišjo stopničko, Luka V. pa zaključil deseterico. Nejc je pri mlajših dečkih dosegel 14. čas vožnje, Luka A. pa je žal odstopil. Pri starejših dečkih sta stopničke osvojila Tadej s prvim mestom in Borut z drugim. Arnes je veleslalom zaključil na 6. mestu.

ČESTITKE VSEM!

TB

Mini Pokal Vitranc

Lana 3.mesto

Lana 3.mesto

Kristina 1.mesto

Kristina 1.mesto

Bruno 1.mesto

Bruno 1.mesto

2. MINI POKAL VITRANC 2015

ASK Kranjska Gora je minulo nedeljo organiziral še 2. del Mini pokala Vitranc v letošnjem letu. Razmere so bile kljub nekoliko slabšemu vremenu dobre, proga Dolenčev rut pa odlično pripravljena, saj je zdržala nastope vseh 259 tekmovalk in tekmovalcev letnikov 2003-2010 iz cele Slovenije.

Pri malčicah in malčkih predstavnikov še nimamo, zato pa sta se odlično odrezali Lana Janc s tretjim in Živa Rozman s četrtim mestom v kategoriji AŠCE. Fante sta zastopala Aljaž Rozman, ki je dosegel 8. čas vožnje in Miha Mertelj, ki je končal na 18. mestu.

Vse mlajše cicibanke je premagala Kristina Paščinski in osvojila zlato medaljo. Pri dečkih je dobro smučal Vid in dosegel 5. čas vožnje, Žan Pernuš pa je tekmovanje končal na 17. mestu.

Med starejšimi cicibankami je Nika Anderle dosegla 13. mesto, Špela Mertelj pa 23. čas vožnje. Starejši cicibani so se odrezali odlično, saj so bili kar štirje med petnajsterico. Bruno Božič je osvojil zlato odličje in postavil tudi najboljši čas tekmovanja. Zelo dobro sta smučala Luka Vukovič in Drejc Kristan, ki sta se uvrstila na 6. oz. 8. mesto. Martin Kreutz je dosegel 12. čas vožnje, Matic Rotar 20. mesto in Gašper Kikelj 23. mesto.

 

ČESTITAMO!

Tromeja

posvet pred tekmovanjem

posvet pred tekmovanjem

Vid 3.mesto

Vid 3.mesto

Bruno 1.mesto

Bruno 1.mesto

Kristina 1.mesto

Kristina 1.mesto

zvesti navijači

zvesti navijači

EUROPEAN KIDS SKI FESTIVAL

Letos je bil prvič organiziran “European Kids Ski Festival”, katerega se je udeležilo okoli 160 mladih smučarjev letnikov 2003-2008 iz Avstrije, Italije in Slovenije. Tekma bo odslej vsako leto, v eni od držav “Tromeje”, tokrat pa je bila organizirana s strani Schi Club Arnoldstein, na smučišču Freistritz, v Avstriji. Sodelovali smo na povabilo ASK Kranjska Gora, ki je omogočila štart tudi tekmovalcem našega kluba, do izpolnitve kvot po kategorijah.

Naši mladi smučarji so se odrezali odlično, saj smo osvojili kar tri odličja. Zlato medaljo sta prismučala Kristina in Bruno, bronasto pa Vid.

Rezultati so v nadaljevanju:

​U 8 fantje

 • 7.mesto = Aljaž Rozman
 • 9.mesto = Miha Mertelj

 

U 10 dekleta

 • 1.mesto = Kristina Paščinski

 

U 10 fantje

 • 3.mesto Vid Rozman
 • 19.mesto Žan Pernuš

 

U 12 dekleta

 • 8.mesto Nika Anderle
 • 20.mesto Špela Mertelj

 

U 12 fantje

 • 1.mesto = Bruno Božič
 • 6.mesto = Luka Vukovič
 • 14.mesto = Martin Kreutz Praprotnik
 • 15.mesto = Drejc Kristan

Pokal Rok Petrovič

cicibani s trenerjem

cicibani s trenerjem

odstope smo že pozabili

odstope smo že pozabili

Luka 13.mesto

Luka 13.mesto

zvesti navijači

zvesti navijači

Letošnji pokal Roka Petroviča je bil organiziran že 21. leto zapored in je bil, kot običajno, speljan s strani smučarskega kluba Novinar, v Kranjski Gori, na smučišču Podles. Skoraj 200 cicibanov in cicibank letnikov 2003-2006 se je pomerilo v veleslalomski preizkušnji.

S progo sta najbolje opravila Zrinka Ljutić in Otto Orešić, oba predstavnika Hrvaškega skijaškega saveza in tako gre prehodni pokal za leto dni v roke naših južnih sosedov.

V našem klubu smo imeli nekoliko smole z odstopi, saj so Kristina, Nika in Bruno tekmovanje zaključili na istem delu proge. Nas je pa zelo razveselil Luka Vukovič, ki je dosegel izvrstno 13. mesto. Tudi Drejc se je uvrstil med dvajseterico in sicer na 19. mesto. Martin je na progi dosegel 26. čas, Matic se je uvrstil na 58. in Gašper na 64. mesto. 

BT

Sorica

V soboto so se na Sorici zbrali cicibani in cicibanke Zahodne regije in izvedli tekmovanje v veleslalomu. Našim tekmovalcem je šlo kar dobro, saj so dosegli kar nekaj uvrstitev med petnajsterico.

Pri dekletih je bila Nika na 14. mestu, Kristina pa je žal napravila napako. Fantje so imeli več predstavnikov in Vukovič Luka je dosegel odlično 5. mesto, sledil mu je Martin na 7. mestu, Drejc na 12., Matic na 20. in Gašper na 23. mestu. Bruno in Vid na tekmi nista nastopila. 

BT

tekme na Koroškem

pred tekmo

pred tekmo

Bruno 1 mesto

Bruno 1 mesto

zimske radosti

zimske radosti

DRŽAVNA TEKMA U12 NA KOROŠKEM

V nedeljo so se naši smučarji kategorije U12 udeležili 2. Državne tekme za Pokal Rauch, ki jo je organiziral ASK Fužinar in sicer v Ravnah na Koroškem na smučišču Poseka. Veleslalomsko preizkušnjo je spremljalo sneženje, kar je naredilo tekmo še bolj zanimivo tako za tekmovalce, kot tudi za številne navijače.

Državne tekme se je udeležilo skoraj 90 tekmovalcev iz 16 slovenskih klubov. Naš klub je imel 6 predstavnikov, ki so barve SK Radovljica zelo dobro zastopali. Bruno Božič se je zelo uspešno vrnil po poškodbi in zasedel 1. mesto. Luka Vukovič je za las zgrešil deseterico in končal na odličnem 11. mestu. Martin Kreuz Praprotnik je tekmovanje zaključil na 27. mestu, Gašper Kikelj na 43. mestu, Matic Rotar pa je dosegel 46. čas veleslaloma.

Med cicibankami smo imeli le eno predstavnico, Niko Anderle, ki je tekmovanje zaključila na 32. mestu.

ČESTITAMO TEKMOVALCEM in TRENERJU!

TB

DP Alpskih šol

DP ALPSKIH ŠOL SLOVENIJE NA ROGLI

Minuli konec tedna, se je na Rogli odvijalo DP Alpskih šol, katerega se je udeležilo več kot 100 otrok iz klubov in alpskih šol celotne Slovenije. Tekmovali so otroci različnih starostnih skupin in sicer v kategorijah U6  do U12. SK Radovljica je imel 7 predstavnikov, ki so našemu klubu prismučali kar nekaj dobrih rezultatov. ČESTITAMO!

Deklice U8

 • 5. mesto = Živa Rozman
 • 6. mesto = Lana Janc

 

Dečki U8

 • 9. mesto = Aljaž Rozman
 • 11. mesto = Miha Mertelj

 

Deklice U10

 • 1. mesto = Kristina Paščinski

 

Dečki U10

 • 9. mesto = Žan Pernuš

 

Deklice U12

 • 3.mesto = Špela Mertelj

 

TB

trening na Podlesu

Nekaj zanimivih slikic iz treninga na Podlesu.

Za vadbo smučarskega odklona smo izkoristili velik kup "kompaktnega" snega in kar konkretno naklonino ...

Nočni VSL Kranjska g

cicibani na štartu

cicibani na štartu

Gašper

Gašper

Drejc

Drejc

Kristina

Kristina

Luka V

Luka V

Martin

Martin

Nika

Nika

V nedeljo so se tekmovalci ponovno pomerili, tokrat na nočnem veleslalomu v Kranjski gori. Kljub mrazu se je zbralo tudi kar nekaj zvestih navijačev.

Kategorija U16 - starejši dečki:

Borut je ponovno stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce, Arnes je končat tekmovanje na 4. mestu, Tadej pa je po padcu v prvem teku in z najboljšim časom drugega teka zasedel 8. mesto.

Kategorija U12 – cicibani:

Nika je zasedla 15. mesto, ravno tako Luka, Drejc je bil 20., Martin 23. in Gašper 26.

Kategorija U10 – mlajši cicibani:

Kristina je osvojila 9. mesto, Vid je bil 7. in Žan 21.

Prva tekma v sezoni 2014-15

Cerkno 10.1.15

SK Radovljica je že tradicionalno organiziral tekmovanje v veleslalomu na smučišču Cerkno za otroške in cicibanske kategorije. Smučišče je bilo zjutraj ovito v meglo, ki se ves dan ni hotela razkaditi, čeprav je sonce nekajkrat skušalo prodreti skoznjo.

Kljub megli pa je bilo tekmovanje uspešno zaključeno. Ekipa SK Radovljica se je zopet izkazala in z dobro organizacijo, prizadevnimi delavci na progi in obilo dobre volje pripravila dobro tekmo. Takmovalci SK Radovljica pa so temu dodali še odlične rezulate.

Kategorija U16 - starejši dečki:

Borut in Tadej sta ponovno stala na stopničkah, osvojila sta 1. in 2. mesto, Arnes pa je bil deveti.

Kategorija U14 - mlajši dečki:

Tine je osvojil 13. mesto, Jurij 17., Luka 18., Nejc 20. in Jaka 21. mesto.

Kategorija U12 – cicibani:

Špela je osvojila 17. mesto, Drejc je zasedel 5. mesto, Luka 12. in Gašper 21. mesto, Nika, Matic in Martin pa tekmovanja žal niso končali.

Kategorija U10 – mlajši cicibani:

Kristina je že na svoji prvi tekmi stopila na oder za zmagovalce – osvojila je odlično 3. mesto, Vid je bil 5. in Žan 18.

Hvala vsem, ki ste ponovno priskočili na pomoč ter tako prispevali k uspešni organizaciji tekmovanja.

na ledeniku

pogled proti Sonnblicku

pogled proti Sonnblicku

na ledeniku

na ledeniku

Bruno

Bruno

Martin

Martin

Luka

Luka

Matic

Matic

Nika

Nika

Gašper

Gašper

Drejc

Drejc

Cicibanska skupina že marljivo vadi na ledeniku Moelltal.Snežne razmere so zelo dobre, le vreme je težko " ujeti".

Oglejte si nekaj slik iz sobotne vadbe ( 20.9.2014).

vadba v času počitnic

Kolesarjenje -off road

pokljuka 14

jutranja gimnastika

jutranja gimnastika

priprave na rolanje

priprave na rolanje

Vid

Vid

Žan

Žan

ups !

ups !

Kristina

Kristina

Takoj po koncu šole je bila skupina cicibanov na Športnem taboru na Pokljuki.Kljub slabši vremenski napovedi nam je bilo vreme naklonjeno in lahko smo izvedli vse planirane aktivnosti ( kolesarjenje, rolanje, pohodništvo...) , le pohod na Viševnik nam je preprečila megla in smo se podali na Blejsko kočo.

Poglejte si nekaj slikic ....

snežna vadba

Cicibanska skupna na Gerlitznu.odlični pogoji za vadbo ....

Zaključek sezone SZS 2014-15

Na Krvavcu je včeraj potekala zaključna slovesnost panoge alpskega smučanja za leto 14/15.

Glede na še vedno dobre smučarske pogoje, je za kategorijo U14/U16 potekalo tudi tekmovanje v paralelnem veleslalomu, kjer so se tokrat med seboj pomerile naključno izbrane ekipe štirih udeležencev – dveh deklet in dveh fantov. Od naših predstavnikov je bil tokrat najbolje uvrščen Tine Albreht, ki je s svojo ekipo zasedel tretje mesto. Mlajši smučarji so se udeležili smučarskega krosa, ki pa ni bil tekmovalne narave.

Sledila je podelitev nagrad in priznanj za celotno sezono, najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem v otroškem in mladinskem pokalu, ter klubom skupinsko. Bruno in Tadej sta vsak v svoji kategoriji osvojila skupno 1. mesto, Borut pa 2. mesto.

Letošnja sezona se je torej zelo uspešno končala (o posameznih rezultatih smo že poročali v prejšnjih prispevkih), za kar so zaslužni predvsem tekmovalci sami in njihovi trenerji Bojan, Tomi in Miha. Zahvala gre seveda tudi predsedniku in članom UO SK Radovljica in vsem ljubiteljem smučanja, ki  občasno sodelujejo pri aktivnostih kluba. Nenazadnje pa gre zahvala tudi staršem tekmovalcev, za vso podporo, tako doma, kot na belih strminah.

ČESTITKE VSEM!

BT

 

Zoncolan

Borut na progi

Borut na progi

Tadej na progi

Tadej na progi

Nika na progi

Nika na progi

Bruno na progi

Bruno na progi

Borut 5.mesto

Borut 5.mesto

bruno 1.mesto

bruno 1.mesto

Tadej - najboljši čas pproge

Tadej - najboljši čas pproge

Tadej 1.mesto

Tadej 1.mesto

U 16 zmagovalni oder

U 16 zmagovalni oder

ekipno SLO 1 mesto

ekipno SLO 1 mesto

skupina

skupina

skupina

skupina

ekipa SLO 1 mesto

ekipa SLO 1 mesto

ZONCOLAN - Jurij Puntil 2015

V soboto, 4.4.2015, je v Zoncolanu potekal mednarodni veleslalom v  počastitev spomina prezgodaj preminulega italijanskega smučarja, Iurija Puntila. Na tekmovanju so se že osmo leto zapored pomerili tekmovalci in tekmovalke iz štirih držav – Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Iz SK Radovljica se je na omenjeno tekmovanje uspelo uvrstiti štirim tekmovalcem – Brunu, Niki, Tadeju in Borutu, ki so našemu klubu v pravih zimskih razmerah prismučali odlične rezultate.

V kategoriji U11 je zmago slavil Bruno, Nika pa je tekmovanje zaključila na 22. mestu. Pri starejših dečkih je zmagal Tadej in postavil tudi absolutni čas tekmovanja, Borut pa je veleslalom zaključil na petem mestu. ČESTITKE VSEM!

Slovenski predstavniki so se tudi sicer odlično odrezali in osvojili še skupno zmago v razvrstitvi držav, za katero je pokal prevzel naš trener, Bojan.

Uradna tekmovanja so s tem zaključena. Dekleta in fante čaka le še zaključna državna podelitev na Krvavcu, v nedeljo 12.4., kjer se bodo za popestritev starejši pomerili v paralelnem veleslalomu, mlajši pa v skicrossu.

BT

 

zadnja tekma v sezoni

Tadej

Tadej

Borut

Borut

Arnes

Arnes

Jurij

Jurij

Luka

Luka

stopničke

stopničke

Tine

Tine

KRVAVEC – ZADNJA LETOŠNJA DRŽAVNA PREIZKUŠNJA

Včeraj se je na Krvavcu odvijal zadnji veleslalom v kategoriji mlajših in starejših pionirjev. Vreme je bilo izjemno, pogoji na progi Krvavec II pa odlični, saj so omogočali enake pogoje za vse udeležence.

Najprej je bila na vrsti kategorija U14, saj so, kot običajno, vozili le eno vožnjo. Le-to je od naših predstavnikov najbolje odpeljal Tine, ki si je prismučal 21. mesto. Jurij je veleslalom končal na 29. mestu, Nejc na 31., Luka pa je dosegel 32. čas vožnje.

Starejši dečki so nas zopet razveselili s stopničkami in sicer je Tadej osvojil srebrno, Borut pa bronasto medaljo. Arnes si je prismučal 15. mesto.

S to preizkušnjo so se tudi uradno zaključila tekmovanja na državni ravni in zelo smo lahko ponosni na vrhunske rezultate, ki so jih naši fantje letos dosegli v skupnem seštevku Pokala Rauch. V kategoriji U16 Tadej in Borut zasedata prvo in drugo mesto, Arnes pa je v skupnem seštevku na 23. mestu. Med mlajšimi dečki je najbolje uvrščen Tine in sicer na 21. mestu. Sledi mu brat Nejc na 32. mestu, mesto za njim zaseda Luka, Jurij pa je končal na 40. mestu.

Skupno je naš smučarski klub Radovljica po državnem rangu uvrščen izjemno visoko, še posebej glede na število tekmovalcev. Z osvojenimi 2032 točkami se nahajamo na odličnem 5. mestu.  

Prav tako so zaključeni rangi Zahodne regije, kjer imamo pri starejših dečkih vse tri predstavnike med prvih pet najboljših. Borut je na prvem mestu, Tadej na drugem in Arnes na odličnem 5. mestu. Med fanti U14 je Tine za las zgrešil deseterico in pristal na 11. mestu, Jurij je na 13. mestu, Luka na 15. in Nejc na 16. mestu v skupnem seštevku točk.

V Zahodni regiji smo klubsko še mesto višje in sicer na 4. mestu, z osvojenimi 947 točkami.

Rezultate si lahko podrobneje pogledate na strani SZS 

Uradni državni zaključek s podelitvijo bo 18.4 na Krvavcu, zaključek Zahodne regije pa 19.3., najverjetneje na Sorici.  

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM IN TRENERJU TOMIJU!

BT

Krvavec

SG na Krvavcu

Po ponedeljkovem uradnem treningu sta bili včeraj na sporedu dve tekmi superveleslaloma in sicer na Krvavcu, v organizaciji ASK Triglav Kranj.

Najprej je bil na sporedu SG, ki je štel kot državno prvenstvo, kjer je Tadej spet dokazal, da je najhitrejši v kategoriji U16 in osvojil zlato medaljo, prav tako pa postal državni prvak v kombinaciji. Čestitamo!

Borut je imel nekaj težav in pristal na 9. mestu, Arnes pa je žal odstopil. V kategoriji U14 je Tine dosegel 21. mesto, sledil mu je mlajši brat Nejc na 28. mestu, Jurij je dosegel 29. čas vožnje, Luka pa 32.

Druga preizkušnja je štela kot državna tekma za Pokal Rauch, kjer je Tadej osvojil 2. mesto, Borut pa je za las zgrešil stopničke in končal na 4. mestu. Arnes je dosegel 22. čas vožnje. Pri mlajših dečkih je Tine končal na 22. mestu, Jurij na 28. in Luka na 31. mestu. Nejc je žal odstopil.

Preko vikenda bosta najbrž še dve državni preizkušnji, potem pa se bo letošnja sezona zaključila. 

BT

Pinocchio

PINOCCHIO

33. Mednarodno tekmovanje Pinocchio se je odvijalo minuli konec tedna v italijanskem Abetoneju. Dogodka se je udeležilo kar 214 tekmovalcev iz 33-ih držav, kategorij U14 in U16. Naš klub je imel kar dva predstavnika, Tadeja in Boruta.

Petkov slalom se je izvrstno zaključil za Tadeja, ki je obe vožnji odpeljal odlično in osvojil zlato medaljo, za kar si seveda zasluži iskrene čestitke.  Borut slaloma žal ni končal, saj je odstopil v prvi vožnji.

V soboto je bil na sporedu veleslalom, ki pa je bil žal usoden za Tadeja, ki je v prvi vožnji odstopil. Borut je tekmovanje zaključil na 19. mestu, kot 4. v letniku.

V skupnem seštevku osvojenih točk se je slovenska reprezentanca dobro odrezala, saj je osvojila 4. mesto in tako za eno mesto izboljšala lansko uvrstitev.

ČESTITAMO!

BT

državno prvenstvo U16 in U 14

DRŽAVNO PRVENSTVO VSL in SL

Sredo in četrtek sta zaznamovali tekmi državnega prvenstva in sicer za kategorijo pionirjev, ki so se pomerili v slalomu in veleslalomu. Tekmovanje je bilo organizirano s strani smučarskega kluba Branik, na Mariborskem Pohorju.

Na veleslalomu se je ponovno odlično izkazal Tadej, ki je z ogromno prednostjo skoraj štirih sekund pred drugouvrščenim, zasluženo osvojil zlato medaljo. Arnes je tekmovanje zaključil dobro in sicer na 12. mestu, Borut pa je že v prvem teku napravil napako in žal ostal brez uvrstitve.

V kategoriji U14 je najboljši rezultat dosegel Tine, ki se je uvrstil na 20. mesto. Sledil mu je mlajši brat Nejc, ki je dosegel 26. čas veleslaloma, Luka pa je zaključil na 28. mestu.

Četrtkov slalom je prinesel še boljše uvrstitve za našo pionirsko vrsto, saj je Tadej postal državni prvak tudi v slalomu. Borut je tekmovanje zaključil na 4. mestu, Arnes pa na 17. mestu.

Med mlajšimi fanti je Tine izboljšal rezultat prejšnjega dne in končal na 15. mestu. Nejc si je prismučal 22. čas slaloma, Luka pa je po napaki v prvi vožnji žal ostal brez uvrstitve.

V skupnem seštevku točk državnih preizkušenj si je Tadej seveda utrdil 1. mesto, Borut pa je zadržal odlično 2. pozicijo. Tako sta se oba fanta uvrstila na še eno mednarodno tekmovanje Pinocchio, ki bo potekalo v italijanskem Abetoneju, v naslednjem tednu.

ISKRENE ČESTITKE FANTOM IN TOMIJU!

BT

šolsko prvenstvo

ŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

V odličnih vremenskih razmerah je bilo včeraj izpeljano šolsko državno prvenstvo na Krvavcu. Tekmovanja so se udeležili dečki in deklice letnikov 2000, 2001 in 2002, iz cele Slovenije. Udeleženci so bili razdeljeni na kategorizirane in nekategorizirane tekmovalce.

Od naših članov se je paralelnega slaloma udeležil le Borut, ki se je izvrstno uvrstil. OŠ dr. Josipa Plemlja Bled je prismučal 1. mesto v paralelnem slalomu, našemu Smučarskemu klubu Radovljica pa novo odlično uvrstitev.

Čestitamo!

Topolino

Borut in Tadej na Topolinu

Borut in Tadej na Topolinu

Fantje in Marcel Hirscher

Fantje in Marcel Hirscher

Slovenska otroška reprezentanca

Slovenska otroška reprezentanca

Tadej 2.mesto SL

Tadej 2.mesto SL

TOPOLINO 2015

Minuli konec tedna se je v Italijanski Folgarii odvijalo 54. Mednarodno tekmovanje “Trofeo Topolino”, katerega so se udeležili najboljši alpski smučarji kategorij U14 in U16, iz celega sveta. Na omenjenem tekmovanju lahko nastopi le 10 tekmovalcev iz vsake države (5 deklet in 5 fantov). Zelo smo lahko ponosni, da smo imeli na omenjenem tekmovanju kar dva tekmovalca iz našega kluba, v kategoriji U16, Tadeja in Boruta.

Iskrene čestitke Tadeju, ki je slovenske barve odlično zastopal in osvojil kar dve odličji. Na petkovem slalomu je osvojil 2. mesto, na veleslalomu dan kasneje pa 3. mesto, s čimer je tudi izdatno pripomogel k skupni slovenski uvrstitvi.

Borut je imel nekoliko smole, saj je po padcu in poškodbi na treningu dobil par šivov, vendar je kljub temu štartal na obeh preizkušnjah. V slalomu je bil po prvi vožnji na 11. mestu, vendar je v drugem teku žal odstopil. Na veleslalomu je imel težave v prvem teku, vendar je v drugem rezultat izboljšal in pristal na 17. mestu, kot drugi v letniku.

Tudi ostali predstavniki slovenske otroške reprezentance so svoje delo zelo dobro opravili, saj je Slovenija na koncu osvojila izvrstno tretje mesto v skupnem seštevku. Čestitke vsem!

Rezultati so dostopni na strani 

BT

Cerkno

CERKNO 1.3.15

V nedeljo je bila na progi Lom na smučišču Cerkno organizirana ena od dveh načrtovanih državnih tekem v slalomu (ponedeljkov veleslalom je bil namreč zaradi neprimernih razmer odpovedan), kjer so tekmovali mlajši in starejši dečki in deklice.

Ponovno se je odlično odrezal Tadej v kategoriji U16, ki je svoji zbirki odličij dodal srebrno kolajno. Arnes je zaključil na 16. mestu, Borut pa je žal odstopil.

V kategoriji U14 je bil od naših tekmovalcev najboljši Tine, ki je dosegel 16. čas voženj, Luka je bil na 23. mestu, Nejc na 25., Jurij pa tekmovanja ni končal. 

BT

Pokal Asja

Pokal Asja

Prispevek je na tej povezavi 

Pokal LOKA

POKAL LOKA 2015

Za nami je 40. Pokal Loka, eno največjih mednarodnih tekmovanj za mlade smučarje kategorij U14 in U16, ki je potekalo od 13. do 15. februarja 2015, na smučišču Stari Vrh nad Škofjo Loko, v organizaciji Smučarskega kluba Alpetour. Častni pokrovitelj je bil letos sam predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Sodelovalo je 260 tekmovalcev iz 34 držav, na tekmovanje pa sta se uspela uvrstiti tudi Tadej Paščinski in Borut Božič iz našega smučarskega kluba, kategorije U16, kot »Slovenija1«.

Tadej je sodeloval že na petkovem nočnem paralelnem slalomu, kjer si je z odličnimi vožnjami prismučal 3. mesto. V soboto so v težkih razmerah nekako uspeli izpeljati eno vožnjo veleslaloma, druga pa je bila odpovedana.  17. mesto je pripadlo Tadeju, Borut pa je končal na 19. mestu (4. v letniku). S tem sta bila tudi najbolje uvrščena Slovenca med U16.

Nedeljski slalom je prinesel odlično uvrstitev Tadeju, saj je končal na izvrstnem 8. mestu, kot najboljši Slovenec U16. Borut je žal odstopil že v prvem teku slaloma.

V skupni ekipni razvrstitvi je »Slovenija1« osvojila peto mesto.

Čestitamo obema, prav tako pa najboljši Slovenki v kategoriji U14, Neji Dvornik, ki je osvojila zlato v obeh disciplinah in vsem ostalim tekmovalcem. Ker je Tadeju uspela najboljša uvrstitev med Slovenci - starejšimi pionirji, bo za nagrado lahko nastopil kot predtekmovalec na 54. Pokalu na Vitranc, ki bo 14. in 15. marca 2015. BRAVO!

BT

Stari vrh

V nedeljo in ponedeljek sta se odvijali dve državni preizkušnji za pionirje na Staremu Vrhu, pod okriljem SK Alpetour. Tako na slalomski tekmi v nedeljo, kot na veleslalomski v ponedeljek, smo v kategoriji U16 osvojili zlato in srebro. Na slalomu je bil najboljši Borut, na veleslalomu pa Tadej. Bravo fanta!

Slalomska preizkušnja na progi Smrečje je bila kar zahtevna, saj je v kategoriji U14 zahtevala kar 13 odstopov, pri U16 pa 10 predčasno zaključenih voženj. Žal sta bila med njimi tudi Arnes in Jurij. Tudi mlajši fantje so osvojili svoje najboljše državne rezultate v letošnjem letu. Tine je osvojil 12. mesto, Luka 14. in Nejc 17. mesto.

Na ponedeljkovem veleslalomu na progi Lusa fantom ni šlo po pričakovanjih. Nejc je osvojil 28. mesto, Luka 31. in Tine 32. mesto. Arnes preizkušnje žal ni zaključil.

BT

Cerkno

CERKNO in TRENUTNI SKUPNI REZULTATI

V tem tednu sta se odvili tudi dve državni tekmi veleslaloma za mlajše in starejše pionirje , in sicer v organizaciji SD Domžale, na Cerknem. Naši fantje so nas ponovno razveselili z odličnimi rezultati in tako dokazali, da se nam za prihodnost kluba ni bati.

Na prvem veleslalomu v sredo, smo dosegli izvrstne rezultate, kar dvojne stopničke. Borut je osvojill prvo mesto, Tadej pa drugo. Arnes je prismučal svojo najboljšo uvrstitev, 16. mesto. Tudi mlajši fantje so dosegli dobre rezultate, saj je Tine končal na odličnem 12. mestu, Nejc na 28. mestu, Jurij je dosegel 33. čas, Luka pa je odstopil.

Četrtek je prinesel obilnejše snežne padavine, tako je bila izvedena le ena veleslalomska vožnja. Tadej je ponovil izvrstno uvrstitev prejšnjega dne, torej 2. mesto, Borut je zaključil s pločevinasto medaljo, Arnes pa na 17. mestu. V kategoriji U14 so fantje rahlo poslabšali uvrstitve prejšnjega dne. Tine je bil na 20. mestu, Nejc na 29., Jurij na 33. In Luka na 34. mestu.

Rezultate in podrobnosti si lahko ogledate na povezavi:

Smučarska zveza Slovenije je objavila tudi skupne rezultate po doslej izvedenih državnih tekmah. Uvrstitve so odlične:

U16

1.mesto = Tadej Paščinski

2.mesto = Borut Božič

21.mesto = Arnes Hadžisulejmanović

U14

17.mesto = Tine Albreht

29.mesto = Luka Anderle

30.mesto = Nejc Albreht

Jurij Kreutz – ni podatka, zaradi neudeležbe na slalomskih preizkušnjah.

Podrobnosti si lahko ogledate na povezavi: za mlajše dečke in na povezavi:  za starejše dečke.

Objavljena je tudi lestvica skupnih dosežkov točk po klubih, kjer je naš Smučarski klub Radovljica trenutno na izvrstnem 6. mestu od skupno 26. slovenskih klubov. Skupni seštevek SDI pa nas z veliko prednostjo pred ostalimi klubi uvršča na prvo mesto. Podrobnosti na:

Areh

AREH – PRVI DVE DRŽAVNI SLALOMSKI TEKMI

Začetek februarja sta zaznamovali tudi dve prvi letošnji slalomski preizkušnji na državni ravni, v kategorijah U14 in U16. Organizacija je bila pod okriljem SK Branik, na štajerskem koncu, in sicer na smučišču Areh.

Na nadeljski tekmi smo imeli 6 tekmovalcev, ki so SK Radovljica prismučali ene stopničke in še tri uvrstitve med dvajseterico. Pri starejših dečkih je Borut osvojil 2. mesto, Arnes 18. mesto, Tadej pa je na drugi vožnji odstopil. V kategoriji U14 je Tine dosegel 15. mesto, Luka 19. in Nejc 22. mesto.

Ponedeljkova preizkušnja je našemu klubu prinesla kar dvojne stopničke, kar je eden izmed najboljših dosežkov kategorije U16 zadnjih let, na državni ravni. Zlato odličje je osvojil Tadej, Borut pa je prismučal do brona. Arnes je tekmovanje zaključil na 19. mestu. Pri mlajših dečkih je Luka dosegel 22. čas slaloma, Tine 23., Nejc pa je končal na 29. mestu.

ČESTITKE TEKMOVALCEM IN TRENERJU!

Češka - Ričky

ODLIČNI NASTOPI NA ČEŠKEM

Minuli konec tedna se je na Češkem v Ričkyju odvijalo 53. Mednarodno FIS otroško tekmovanje v alpskih disciplinah. Udeleženci so prihajali iz celega sveta in seveda se je tekmovanja udeležilo tudi nekaj slovenskih fantov in deklet kategorij U14 in U16.

Iz našega kluba se je na tekmovanje uspelo kvalificirati kar trem fantom U16, svojo nalogo pa so izvrstno opravili. Na petkovem slalomu je Borut Božič osvojil srebrno medaljo, Arnes Hadžisulejmanović je zaključil na 22. mestu, Tadej Paščinski pa je v drugem teku žal odstopil. Sobotni veleslalom je bil še bolje zastopan, saj je Tadej osvojil srebrno, Borut bronasto odličje, Arnes pa je velesalom končal na 25. mestu. Tudi predstavniki ostalih klubov so slovenske barve zelo dobro zastopali, in na koncu je Slovenija v skupnem seštevku točk osvojila 3. mesto.

Posnetke voženj si lahko pogledate na povezavi:   

Skupni rezultati so objavljeni na strani SZS: 

ISKRENE ČESTITKE!!!

 

Kranjska gora-nočni VSL

Luka A

Luka A

Arnes

Arnes

Borut

Borut

Jurij

Jurij

nejc

nejc

Tadej

Tadej

Tine

Tine

V nedeljo so se tekmovalci ponovno pomerili, tokrat na nočnem veleslalomu v Kranjski gori. Kljub mrazu se je zbralo tudi kar nekaj zvestih navijačev.

Kategorija U16 - starejši dečki:

Borut je ponovno stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce, Arnes je končat tekmovanje na 4. mestu, Tadej pa je po padcu v prvem teku in z najboljšim časom drugega teka zasedel 8. mesto.

Kategorija U14 - mlajši dečki:

Mlajši dečki so glede na sobotno tekmo nekoliko popravili rezultate. Tine je osvojil 11. mesto, Jurij je bil 13., Luka 16. in Nejc 17.

Prvi VSL v sezoni

Borut

Borut

Tadej

Tadej

Arnes

Arnes

Na razglasitvi

Na razglasitvi

Borut 1 , Tadej 2 mesto

Borut 1 , Tadej 2 mesto

Dobra volja je najbolja

Dobra volja je najbolja

Jaka

Jaka

Jurij

Jurij

Luka A

Luka A

Priprava proge

Priprava proge

Tine

Tine

Nejc

Nejc

Cerkno, 10.1.2015

SK Radovljica je že tradicionalno organiziral tekmovanje v veleslalomu na smučišču Cerkno za otroške in cicibanske kategorije. Smučišče je bilo zjutraj ovito v meglo, ki se ves dan ni hotela razkaditi, čeprav je sonce nekajkrat skušalo prodreti skoznjo.

Kljub megli pa je bilo tekmovanje uspešno zaključeno. Ekipa SK Radovljica se je zopet izkazala in z dobro organizacijo, prizadevnimi delavci na progi in obilo dobre volje pripravila dobro tekmo. Takmovalci SK Radovljica pa so temu dodali še odlične rezulate.

Kategorija U16 - starejši dečki:

Borut in Tadej sta ponovno stala na stopničkah, osvojila sta 1. in 2. mesto, Arnes pa je bil deveti.

Kategorija U14 - mlajši dečki:

Tine je osvojil 13. mesto, Jurij 17., Luka 18., Nejc 20. in Jaka 21. mesto.

Hvala vsem, ki ste ponovno priskočili na pomoč ter tako prispevali k uspešni organizaciji tekmovanja.

Začetek tekmovalne sezone 2014/15

7.1.2015

Pričela se je tekmovalna sezona za otroške kategorije. Prva dva slaloma sta potekala na Krvavcu v organizaciji ASK Kranj.

Da imajo za seboj uspešno pripravljalno obdobje, so naši tekmovalci dokazali že na prvih tekmah.

V kategoriji starejših dečkov – U16 sta na obeh slalomih slavila tekmovalca SK Radovljica – Borut in Tadej, saj sta osvojila vsak po dve medalji.

Na prvem slalomu je na najvišjo stopničko stopil Borut, Tadej je bil tretji, Arnes pa sedmi, na drugem slalomu pa je zlato osvojil Tadej, Borut srebro, Arnes pa je bil 5.

Med mlajšimi dečki – U14 so naši tekmovalci zasedli naslednja mesta: Tine je bil na obeh slalomih na 7. mestu, Jurij je na prvem slalomu zasedel 8. mesto, na drugem pa je odstopil, Luka je bil na 10. in 9. mestu in Nejc na 12. in 10. mestu.

Žal v otroških kategorijah med dekleti nimamo nobene tekmovalke, saj sta Ajda in Pia zaključili svojo tekmovalno pot.

na Moelltalu

Moelltal - ledenik

Moelltal - ledenik

Tadej

Tadej

Borut

Borut

Jaka

Jaka

Arnes

Arnes

Luka

Luka

Tine

Tine

Nejc

Nejc

Otroška skupina je bila na treningu na Avstrijskem ledeniku Moelltal.Poglejte si nekaj slikic ( Moelltal 16.9.14) .

Vail

Katarina

Katarina

SVETOVNO PRVENSTVO VAIL/BEAVER CREEK, ZDA

Zadnja dva tedna vsi z veseljem spremljamo svetovno prvenstvo v Vailu/Beaver Creeku, v Ameriki, ki je že 43. po vrsti.

Slovenci imamo na njem kar nekaj predstavnikov, ki dosegajo izjemne rezultate. Seveda smo še posebej ponosni, da je med njimi tudi tekmovalka našega kluba, Katarina Lavtar, ki je na včerajšnjem veleslalomu dosegla odlično uvrstitev. Tako v prvi, kot v drugi vožnji, je s progo “Ptic roparic” dobro opravila in tekmovanje zaključila na 21. mestu. Katarina je nastopila tudi na torkovi skupinski preizkušnji paralelnega slaloma, vendar se je slovenski nastop žal prehitro zaključil.

Čestitke Katarini in seveda vsem našim tekmovalcem za njihove dosežke, še posebej pa Tini Maze, za osvojena odličja.

 

Olimpijada

Katarina v akciji

Katarina v akciji

Katarina Lavtar

Katarina Lavtar

Katarina in mladi tekmovalci SK Radovljica

Katarina in mladi tekmovalci SK Radovljica

Olimpijske igre

Med udeleženci zimskih olimpijskih iger v Sočiju je tudi Katarina Lavtar, članica SK Radovljica. Na današnjem veleslalomu je dosegla 20. mesto. To je bil njen prvi nastop na olimpijskih igrah.

Bravo Katarina !

Gerlitzen

Otroška skupina SK radovljica marljivo vadi na Gerlitznu.

FIS tekmovanje

žrebanje številk

žrebanje številk

TD-ka in vodja tekmovanja

TD-ka in vodja tekmovanja

proga Vitranc

proga Vitranc

Bravo Katarina ! ( 1.mesto)

Bravo Katarina ! ( 1.mesto)

Tekmovanja FIS

SK Radovljica je bila ponovno zaupana organizacija tekmovanja kategorije FIS. V Kranjski gori sta bila v torek 4.2.2014 in v sredo 5.2.2014 na sporedu veleslaloma v ženski in moški konkurenci.

Kljub težkim razmeram in obilici novozapadlega snega, ki je še dodatno oteževal delo na progi, je zagnana in požrtvovalna ekipa SK Radovljica uspešno izpeljala vse preizkušnje.

V sredo je v ženski konkurenci na najvišji stopnički zmagovalnega odra stala članica SK Radovljica Katarina Lavtar. Čestitamo!

Obenem pa ji želimo, da bi ji smuči dobro tekle tudi na Olimpijskih igrah v Sočiju kamor odpotuje v naslednjih dneh.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanj.

 

Rezultate in čalnek o tekmi ,pa si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

 

AR