Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

tekma v Italiji

priprava proge

priprava proge

posvet

posvet

Pia

Pia

Luka

Luka

tekmeca in prijatelja Jaka in Matija

tekmeca in prijatelja Jaka in Matija

Pia 9.mesto

Pia 9.mesto

Zoncolan – 7. Memorial Jurija Puntila

V nedeljo, 6.4.2014, so se mladi smučarji pomerili na 7. Memorialu Jurija Puntila v italijanskem Zoncolanu. Prijavljenih je bilo le nekaj manj kot 300 tekmovalcev, med njimi tudi trije člani SK Radovljica, in sicer Pia, Jaka in Luka.

Organizatorjem je kljub precej visokim temperaturam uspelo odlično pripraviti progo za vse tekmovalce.

Mladi tekmovalci, ki so zastopali Slovenijo so se odrezali izvrstno, saj so fantje in dekleta letnikov 2003 in 2002 pobrali vsa zlata odličja, poleg tega pa še tri 2. mesta in dve 3. mesti, v kategoriji letnikov 2000-2001 pa dve 3. mesti.

Pia se je uvrstila na 9. mesto, Jaka na 16. mesto in Luka na 14. mesto, vsak v svoji kategoriji.

 

Tako, zimska tekmovalna sezona je za nami, kljub temu pa naši tekmovalci še zavzeto trenirajo in se že pripravljajo na naslednjo sezono. Ko bo sneg dokončno skopnel in bodo naprave na smučiščih obstale, bodo zajahali kolesa, se odpravili v hribe ali na rolanje in tako nabirali kondicijo za novo sezono.

RA

zadnje regijske tekme

ogled proge

ogled proge

sl Sorica

sl Sorica

navijači SK Rad

navijači SK Rad

Kekec

Kekec

Luka 8.mesto

Luka 8.mesto

Pia 2. mesto MPV

Pia 2. mesto MPV

Zadnji teden marca je bil za cicibane precej tekmovalno obarvan. Pomerili so se še na nekaj zadnjih tekmah in tako zaključili tekmovalni del sezone – razen treh, ki se bodo udeležili tekmovanja za Memorial Jurija Puntila na Monte Zoncolan (Italija). Eni so z rezultati zadovoljni, drugi malo manj, vendar je poleg dobrih rezultatov pomembno tudi to, da se je sezona končala brez poškodb, da so prav vsi svoje smučarsko znanje nadgradili, ter da tudi ob koncu dolge in naporne sezone še vedno dobre volje in z veseljem nadaljujejo s treningi.

V četrtek (27.3.2014) so se cicibani na Soriški planini pomerili v slalomu. Na startu smo imeli 5 mlajših in 6 starejših cicibanov.

Najbolje se je pri mlajših cicibanih odrezal Matic, ki je zasedel 8. mesto, Vid je se je uvrstil takoj za njim na 9. mesto, Gašper je slalom končal na 13. in Nika na 18. mestu. Bruno pa je v prvem teku naredil napako in ostal brez uvrstitve.

Med starejšimi cicibani pa je Pia zopet le za nekaj stotink zgrešila stopničke za zmagovalcem, Jaka je končal slalom na 6. mestu, Nejc na 9. mestu, Luka je bil 13., Martin 18. in Drejc 23.

V nedeljo (30.3.2014) je bil na vrsti še zadnji slalom v sezoni, tudi tokrat na Soriški planini. Slalomska proga je v nedeljo zahtevala veliko število odstopov.

Mlajši cicibani so zabeležili tri uvrstitve med prvih deset, in sicer je Matic zasedel 6. mesto, Gašper 9. in Vid 10. mesto, Špela pa je bila 12.

Žal pa je Bruno po padcu v prvem teku zopet ostal brez uvrstitve, prav tako pa je v prvem teku odstopila Nika.

Pri starejših cicibanih je Pia po napaki v drugem teku borbeno nadaljevala vožnjo in zasedla odlično 4. mesto, Luka je osvojil 8. mesto, Martin 11. in Drejc 17. mesto.

Brez uvrstitve pa sta ostala Jaka in Nejc. Jaka po zdrsu v prvem teku in Nejc po padcu v drugem teku.

Sončno in toplo vreme je v nedeljo na Sorico privabilo tudi precej navijačev, ki so bili priča napetemu boju za zmago med starejšimi cicibani. Zlato je osvojil Matija Danilovič (SK Bled), ki je tudi absolutni zmagovalec Pokala Dr Bobo v kategoriji starejših cicibanov, saj je na vseh treh slalomih in petih veleslalomih ostal neporažen.

Pokal Dr Bobo so osvojili:

 • starejše cicibanke: Marta Rihtaršič (SK Alpetour Škofja Loka)
 • starejši cicibani: Matija Danilovič (SK Bled)
 • mlajše cicibanke: Sara Peternelj (SK Poljane)
 • mlajši cicibani: Anže Adamek (ASK Kranjska Gora)

 

Cicibani SK Radovljica pa so v končni razvrstitvi za Pokal Dr Bobo dosegli:

 • Nika 6. mesto
 • Špela 22. mesto
 • Bruno 5. mesto
 • Matic 10. mesto
 • Gašper 13. mesto
 • Vid 15. mesto
 • Pia 5. mesto
 • Jaka 6. mesto
 • Luka 16. mesto
 • Nejc 20. mesto
 • Martin 27. mesto
 • Drejc 32. mesto

 

Čestitamo !

2. Mini Pokal Vitranc

Zadnje zaplate snega so zagnani člani ASK Kranjska Gora izkoristili za pripravo 2. Mini pokala Vitranc 2014.

Kot že na 1. Mini pokalu Vitranc je bilo prešerno vzdušje. Tekmovalce sta v cilju zopet pričakala Kekec in Pehta.

Vsi cicibani SK Radovljica so se udeležili tekmovanja.

Pri mlajših cicibanih je ponovno zmagal Bruno, Nika je osvojila 5. mesto, Gašper 6. mesto, Vid 9. mesto in Matic 29. mesto. Špela je po napaki ostala brez uvrstitve.

Med starejšimi cicibani pa se je najbolje odrezala Pia, ki je tokrat osvojila srebro, Jaka je zasedel 4. mesto, Luka je bil 16., Nejc 18., Martin 22. in Drejc 25.

Zmagovalci skupne razvrstitve obeh tekem za Mini pokal Vitranc 2014 so: Alina Leskovec, Urban Šinkovec (SK Domel Železniki), Nika Murovec (SD Domžale) in Tim Marovt (SK Branik Maribor).

Več na: 2.Mini pokal Vitranc

Razvrstitev po klubih – ZAH regija

V klubski razvrstitvi ZAH regije je SK Radovnljica zasedel 4. mesto, za ASK Kranjska Gora, ASK Triglav Kranj in SK Alpetour Škofja Loka.

Čaka nas še zaključno dejanje zimske sezone – Pokal SK Radovljica. Naši mladi tekmovalci že komaj čakajo, da se pomerijo med seboj, pa tudi starši se že veselimo srečanja.

RA

zadnje državne tekme za U 12

Bruno 1. (nagrada Samsung telefon)

Bruno 1. (nagrada Samsung telefon)

Pia 4 odprto prvenstvo Domžal

Pia 4 odprto prvenstvo Domžal

Jaka 10

Jaka 10

Pia 5 na DP

Pia 5 na DP

Jaka 6. na DP

Jaka 6. na DP

ekipa CI

ekipa CI

Drejc

Drejc

Jaka na podelitvi

Jaka na podelitvi

Martin

Martin

Nejc

Nejc

Pia na podelitvi

Pia na podelitvi

državna prvaka U 12

državna prvaka U 12

Cicibani nadaljujejo s tekmovanji. V preteklem tednu so se v Kranjski Gori pomerili na dveh veleslalomih – Odprtem prvenstvu Domžal (petek, 21.3.2014) in Državnem prvenstvu za cicibane (sobota, 22.3.2014).

Na petkovi tekmi smo imeli 7 tekmovalcev. Bruno je v kategorijo mlajših cicibanov osvojil zlato medaljo, Pia je pri cicibankah zasedla 4. mesto, pri cicibanih pa je Jaka prečkal ciljno črto kot 10., Nejc je končal na 22. mestu, Martin na 26. mestu, Luka je bil 29. in Drejc 34.

Na Državnem prvenstvu za cicibane je tekmovalo 6 tekmovalcev SK Radovljica. V kategoriji cicibank je Pia osvojila 5. mesto, med cicibani pa je Jaka zasedel 6. mesto, Nejc je bil 19., Luka 21., Martin 27. in Drejc 39.

Državna cicibanska prvaka v veleslalomu sta Nika Murovec (SD Domžale) in Matija Danilovič (SK Bled).

Čestitamo !

Sezona pa še ni končana. V naslednjih dneh cicibane čakata še dve slalomski preizkušnji ter druga tekma za Mini pokal Vitranc, nekateri pa se bodo udeležili tudi tekmovanja za Memorial Jurija Puntila na Monte Zoncolan (Italija) v začetku aprila.

RA

Sorica in Kranjska gora

Bruno 1. mesto

Bruno 1. mesto

Matic 5.

Matic 5.

Pia 4

Pia 4

Jaka 10 na regijski tekmi

Jaka 10 na regijski tekmi

Jaka 9. na državni tekmi

Jaka 9. na državni tekmi

Pia 5 v Kranjski g

Pia 5 v Kranjski g

Jaka 6 na Podlesu

Jaka 6 na Podlesu

deseterica najboljših U 12 dečki

deseterica najboljših U 12 dečki

Jaka - ponovna podelitev Krvavec 2.

Jaka - ponovna podelitev Krvavec 2.

Nadaljevanje regijskih tekmovanj

Kar nekaj časa je že minilo od zadnje regijske tekme za cicibane. V četrtek, 13.3.2014, so tekmovali v veleslalomu na Soriški planini.

V kategoriji mlajših cicibanov je Bruno pometel z vso konkurenco in ponovno stopil na najvišjo stopničko, med deseterico sta se uvrstila še Matic na 5. mesto in Vid na 9. mesto, Nika in Gašper pa sta zasedla 12. mesto.

Pri starejših cicibanih je Pia tekmovanje končala na 4. mestu, Jaka je osvojil 10. mesto, Nejc 18. mesto, Luka je bil 20., Martin 21. in Drejc 28.

Državne tekme

Cicibani so se v soboto in nedeljo, 15. in 16.3.2014, pomerili na dveh veleslalomih državnega ranga.

V soboto so tekmovali na Soriški planini, kjer so se naši tekmovalci odrezali takole: Jaka je zasedel 9. mesto, Nejc je bil 17., Luka 19. in Martin 27., Pia pa je žal ostala brez uvrstitve.

V nedeljo pa so se zopet podali v Kranjsko Goro, ki je letos prizorišče večine otroških tekmovanj. Ekipa je bila dobro razpoložena, saj so prav vsi nekoliko izboljšali svoje uvrstitve prejšnjega dne. Pia je osvojila 5. mesto, Jaka je zasedel 6. mesto, Nejc 13. mesto, Luka je bil 16., Martin 26. in Drejc 34.

Svetovni pokal je končan, pred cicibani pa je še nekaj zadnjih tekem. Našim mladim tekmovalcem želimo, da jim kljub spomladanskim temperaturam, ki bolj vabijo na kolo kakor na smuči, ne zmanjka energije, zagnanosti in dobre volje za uspešen zaključek tekmovalne sezone.

AR

Pokal Asje in Golte

Pia 3. v Kranjski g.

Pia 3. v Kranjski g.

Pia na Golteh

Pia na Golteh

1. Pokal Asje Oražem

S soncem obsijana Kranjska Gora je na zadnji februarski četrtek zopet gostila mlade smučarje, ki so se tokrat pomerili na 1. Pokalu Asje Oražem.

V konkurenci cicibanov smo imeli deset tekmovalcev.

Na stopničke za zmagovalce se je povzpela Pia, ki je osvojila izvrstno 3. mesto, Nika pa je zasedla 18. mesto.

Med fanti je Bruno zasedel 8. mesto, Luka je osvojil 11. mesto, Jaka je bil 13., takoj za njim je tekmo končal Nejc, Martin je osvojil 19. mesto, Matic 27. in Gašper 30. mesto, Vid pa tekme žal ni končal.

Državna tekma na Golteh

Cicibani so se v soboto, 1.3.2014, pomerili na kar dveh državnih tekmovanjih na Golteh. Kot že mnogokrat v letošnji sezoni tudi tokrat vreme ni bilo preveč naklonjeno, saj je bila proga ovita v meglo.

Pia se je uvrstila na 5. in 6. mesto, Jaka je prvo tekmo končal na 11. mestu, na drugi pa je žal ostal brez uvrstitve, Luka je bil 21. in 28., Nejc 29. in 18. ter Martin 42. in 27.

RA

Tekme cicibanov v Kranjski gori

Bruno 1.

Bruno 1.

Pia na šolskem 8.

Pia na šolskem 8.

Špela

Špela

gasilska

gasilska

Jaka 9.

Jaka 9.

jaka v težavah

jaka v težavah

Nika 5.

Nika 5.

Nika na progi

Nika na progi

ogled proge

ogled proge

Pia 5

Pia 5

Pia na progi

Pia na progi

nas pozdrav : SHOW TIME !

nas pozdrav : SHOW TIME !

Vid

Vid

Še zadnji tekmovalni konec tedna v februarju

Počitniške dni so smučarji dodobra izkoristili za treninge, preden so zopet sedli v šolske klopi, pa sta jih čakali še dve regijski preizkušnji.

V soboto vreme zopet ni bilo naklonjeno organizatorjem tekmovanja, saj ga zaradi močnega sneženja ni bilo mogoče izpeljati. Sončna nedelja pa je bila kot nalašč za izvedbo tekmovanja.

Zelo dobro so se odrezali naši najmlajši tekmovalci, saj se jih je kar pet uvrstilo v prvo deseterico. Bruno je prepričljivo osvojil 1. mesto, Nika je zasedla 5. mesto, Matic je bil 7., Gašper 8., Vid 10 in Špela 21.

Pri cicibanih pa je Pia zasedla 5. mesto, Jaka je z nekaj težavami na progi osvojil 9. mesto, Nejc je tekmovanje končal na 15. mestu, Luka na 18., Martin na 24. in Drejc na 31. mestu.

Čestitamo !

Šolsko prvenstvo

Tekmovanje je štelo tudi za šolsko prvenstvo (namesto odpadle tekme v januarju).

V kategoriji deklic je Pia osvojila 8. mesto.

AR

Mini Pokal Vitranc

Bruno 1. mesto

Bruno 1. mesto

Drejc

Drejc

Jaka 3. mesto

Jaka 3. mesto

Jaka

Jaka

Martin

Martin

Nejc

Nejc

Nika 3. mesto

Nika 3. mesto

Nika

Nika

Pia

Pia

Mini pokal Vitranc

Kranjska gora je v soboto, 15.2.2013, gostila 1. Mini Pokal Vitaranc v organizaciji ASK Kranjska Gora pod pokroviteljstvom OK Pokal Vitranc. Tekmovali so otroci letnikov 2002 do 2009, tudi tisti, ki še niso vključeni v tekmovalno smučanje. Tekmovanje je bilo namenjeno tudi promociji alpskega smučanja, saj je število otrok, ki se aktivno ukvarjajo z alpskim smučanjem žal vsako leto manjše. Mogoče jih prav Mini Pokal Vitranc vzpodbudi, da bodo šli po smučinah svojih vzornikov, ki se vsako leto pomerijo na Pokalu Vitranc in bo tako slovenskih junakov belih strmih vedno več.

Obenem pa je bilo tekmovanje tudi uradna otvoritev Smučarskea poligona SZS-Podles, ki je po dogovoru med Smučarsko zvezo Slovenije, RTC Žičnicami Kranjska Gora in ASK Kranjska Gora odslej na voljo za potrebe treningov in tekmovanj vseh alpskih smučarskih disciplin – brezplačno. Še en tak poligon, namenjen starejšim kategorijam, pa je v Podkorenu. To je prvi tovrstni primer v Sloveniji – upamo, da ne zadnji. POHVALNO !!

Tudi vsi mladi tekmovalci našega kluba so se pomerili na 1. Mini Pokalu Vitranc. Odrezali so se odlično.

Mlajše cicibane so zastopali Nika, Špela, Bruno, Matic, Vid in Gašper.

Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra je stopil Bruno, Nika je dosegla izvrstno 3. mesto, uspeh pa so dopolnili še Matic s 5. mestom ter Vid s 15. in Gašper s 16. mestom.

Starejše cicibane pa so zastpali Pia, Jaka, Luka, Nejc, Martin in Drejc.

Tudi Jaka je stopil na stopničke za zmagovalce, osvojil bronasto kolajno, Pia je zasedla 4. mesto, Luka je tekmovanje končal na 13. mestu, Nejc je bil 17., Martin 24. in Drejc 31.

Čestitamo !

Naslednji Mini pokal Vitranc bo v Kranjski Gori predvidoma 29.3.2014.

Vabljeni !

AR

Pokal Rok Petrtovič

Bruno 6 in najboljši v letniku 2004

Bruno 6 in najboljši v letniku 2004

Gasper

Gasper

Špela

Špela

Drejc

Drejc

Luka

Luka

Martin

Martin

Nejc

Nejc

Pia 7.mesto

Pia 7.mesto

Pokal Rok Petrovič

Še eno pomembno tekmovanje za cicibanke in cicibane se je odvijalo v Kranjski Gori ta vikend.

V nedeljo, 16.2., je v organizaciji SD Novinar potekalo 20. Mednarodno tekmovanje za pokal Roka Petroviča. Tekmovanja se je udeležilo več kot 160 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Finske. Organizatorjem je kljub močnemu dežju uspelo izpeljati tekmovanje.

Tudi cicibani SK Radovljica so se udeležili tekmovanja.

Pri cicibankah je Pia zasedla zelo dobro 7. mesto, Nika je bila 44. in Špela 66.

Med cicibani pa je odlično 6. mesto dosegel Bruno, Luka je zasedel 26. mesto, Nejc 39., Martin 45., Drejc 58. in Gašper 66. mesto.

Bruno je bil dodatno nagrajen , ker je dosegel najboljši čas v letniku 2004.

Čestitamo !

AR

tekme v februarju

navijači

navijači

Drejc

Drejc

Jaka

Jaka

Luka

Luka

Martin

Martin

Nejc

Nejc

Posvet s trenerjem

Posvet s trenerjem

Prve državne tekme

Pretekli vikend (8. in 9. februar 2014) sta bili na koledarju dve državni tekmi v veleslalomu za cicibane. Nedeljsko sneženje v Kranjski gori je bilo žal premočno, tako da je bila izpeljana le sobotna tekma, nedeljska, ki je štela za državno prvenstvo, pa je po nekajurnem čakanju, da sneg nekoliko poneha, žal odpadla.

Na sobotnem veleslalomu se je Pia uvrstila na 8. mesto, Jaka je z 11. mestom za las zgrešil deseterico, Luka je bil 29., Nejc 31., Martin 38. in Drejc 43.

tekme v januarju

ekipa

ekipa

pred štartom

pred štartom

ogrevanje

ogrevanje

obilica snega

obilica snega

veselje na snegu

veselje na snegu

enkratna panorama

enkratna panorama

pogled na progo Storeč

pogled na progo Storeč

ciljna arena

ciljna arena

štart

štart

žrebanje nagrad

žrebanje nagrad

podelitev

podelitev

bravo Bruno

bravo Bruno

Pia

Pia

Jaka 4.

Jaka 4.

podelitev priznanj na Krvavcu

podelitev priznanj na Krvavcu

Pia 4

Pia 4

proga na Voglu

proga na Voglu

Nadaljevanje cicibanskih tekmovanj

Sneg nam letošnjo zimo kar precej nagaja. Enkrat ga je premalo drugič pa preveč, kar organizatorjem otroških tekmovanj v alpskem smučanju povzroča nemalo preglavic.

Zadnji vikend v januarju snega na nekaterih smučiščin ni bilo dovolj za izvedbo tekmovanj, zato so se cicibani SK Radovljica namesto na prvih državnih ponovno pomerili na regijskih tekmovanjih.

V soboto, 25.1.2014 je bilo na Voglu tekmovanje v veleslalomu.

Med cicibani sta se v prvo deseterico uvrstila Pia in Jaka, in sicer Pia na 6. in Jaka na 4. mesto.

Tudi mlajši cicibani so se dobro odrezali, saj je Bruno prepričljivo osvojil 1. mesto, Gašper je zasedel 8. in Nika 9. mesto.

V nedeljo, 26.1.2014 je bilo ponovno tekmovanje v veleslalomu, tokrat na Krvavcu.

Pri cicibanih se je tokrat le Pia uvrstila med prvo deseterico. Za las je zgrešila stopničke za zmagovalce, saj je tekmovanje zaključila na 4. mestu.

Med mlajšimi cicibani pa so se trije uvrstili med prvih deset. Nika je zasedla 5. mesto, Matic 9. in Gašper 10. mesto. Dobro pa se je odrezal tudi naš najmlajši tekmovalec Vid, ki je tekmovanje končal tik za prvo deseterico na 11. mestu.

Čestitamo!

AR

prve tekme v sezoni

Bruno

Bruno

Pia

Pia

Gašper

Gašper

Špela

Špela

Drejc

Drejc

Jaka

Jaka

Luka

Luka

martin

martin

Matic

Matic

Nejc

Nejc

Nika

Nika

na stopničkah

na stopničkah

kolajne

kolajne

Vid

Vid

Cicibanska skupina SK Radovljica se na snegu že vse od septembra zavzeto pripravlja na novo tekmovalno sezono. Prva tekmovanja bi morala biti že konec lanskega leta, žal pa zaradi slabih vremenskih in snežnih razmer organizacija le-teh ni bila mogoča. Po nekaj odpovedih so pretekli teden tudi cicibani pričeli s tekmovanji. Pomerili so se v veleslalomu in slalomu, obe tekmi sta pa bili na Krvavcu.


Cicibani SK Radovljica so se odrezali zelo dobro.
V veleslalomu se je kar 6 tekmovalcev uvrstilo med prvo deseterico.
Med cicibani je Jaka zasedel 2. mesto in tako prvič stopil na stopničke za zmagovalce, med prvih 10 pa so se uvrstili še Luka 10. mesto, Pia 6. mesto.
Pri mlajših cicibanih pa je Nika na svoji prvi tekmi zasedla 7. mesto, Matic 9. mesto in Gašper 10. mesto.

V slalomu pa smo imeli v prvi deseterici 4 tekmovalce.
Pri cicibanih je bila Pia najhitrejša v obeh vožnjah in je tako stopila na najvišjo stopničko, Jaka pa je ponovil uspeh iz veleslaloma in zasedel 2. mesto.
Pri mlajših cicibanih pa sta Nika in Matic zasedla 5. mesto.


Zagotovo bomo o uspehih naših mladih tekmovalcev v tej sezoni še poročali.

A.R.

Portorož SKI OPEN

podelitev priznanj

podelitev priznanj

Portorož 14.10.2013 - ponedeljek 

 

V sklopu prodajne konference Elan so v Portorožu pripravil prireditev :

WHITE CIRCUS ON THE SEA 

Za ta namen so izdelali umeten sneg , ki je klub visokim temperatutam ( +18C) dobro zdržal vse nastope in tekmovalce in bo še nekaj dni razveseljeval obiskovalce Portoroža.

V večernih urah je bilo tudi tekmovanje za najmlajše na katerem so nastopili tudi štirje naši tekmovalci .Nika ,Bruno,Gašper in Matic so dobro zstopali naš klub , saj je Bruno je zmagal v kategoriji U 10 cicicbani.

Oglejte si nekaj slikic in tudi posnetke vožen naših tekmovalcev.

 

Pokal Pinocchio

Borut

Borut

Ponovno nas je z dobrimi nastopi razveselil Borut

Pinocchio sugli sci

V italijanskem Abetoneju se je prve dni aprila odvijalo že 32. mednarodno tekmovanje Pinocchio sugli sci. Tekmovanje organizira klub iz Pistoie, rojstnega kraja pisatelja Carla Collodia, ki je ustvaril Ostržka. Slovenske barve je zastopal tudi član SK Radovljica Borut Božič.

Odrezal se je odlično tako v slalomu, kakor tudi v veleslalomu, saj je v obeh disciplinah stal na odru za zmagovalce. V slalomu je osvojil bron, v veleslalomu pa se je povzpel še stopničko višje in tako prejel še srebro.

Bravo Borut !

Več na sloski:

Pokal Topolino

Borut B

Borut B

Minuli konec tedna je potekalo največje mednarodno otroško tekmovanje Topolino, ki je bilo organizirano že 53. leto zapored, v italijanski Folgarii. Nanj se lahko uvrstijo le štirje tekmovalci U14 in 6 tekmovalcev U16 iz vsake države.

Letos smo imeli tam tudi predstavnika našega kluba - Boruta Božiča, ki se je zelo dobro uvrstil in se tako najbolje odrezal med slovenskimi fanti. Na slalomu je, kljub poškodbi na treningu dan prej, prismučal 4. mesto, na veleslalomu pa se je po padcu uvrstil na 16. mesto.

Dekleta so bila odlična, saj sta Ula Podrepšek in Neja Dvornik prismučali kar tri odličja. Ula zlato in srebrno medaljo, Neja pa bronasto.

ČESTITAMO!

zadnja tekma za Pokal ELAN

Borut 1. mesto

Borut 1. mesto

Tekmovalna sezona je končana tudi za skupino dečkov in deklic, ki so se v zadnjem tednu marca pomerili še na treh državnih in eni regijski tekmi.

Zadnja preizkušnja za Pokal Elan je bil slalom na Soriški planini v četrtek, 27.3.2014.

Borut je za nekaj stotink prehitel drugouvrščenega in stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce, Luka je osvojil 9. mesto in Tine 11. mesto. Jurij je odstopil v drugem teku.

Pri starejših dečkih in deklicah tokrat nismo imeli predstavnikov, saj so jim poškodbe preprečile nastop.

Pokal Elan so osvojili:

 • starejše deklice: Lara Ciglič (ASK Triglav Kranj)
 • starejši dečki: Anže Čufar (ASK Kranjska Gora)
 • mlajše deklice: Žana Ciglič (ASK Triglav Kranj)
 • mlajši dečki: Borut Božič (SK Radovljica)

 

Ostali dečki in deklice SK Radovljica pa so v končni razvrstitvi za Pokal Elan dosegli:

 • Tine 14. mesto
 • Luka 18. mesto
 • Jurij 21. mesto
 • Ajda 4. mesto
 • Arnes 6. mesto
 • Tadej 10. mesto

 

Državno prvenstvo

Slalom

Soriška planina je gostila tudi Državno prvenstvo v slalomu za kategorije dečkov in deklic.

Uvrstitev je dosegel le en tekmovalec SK Radovljica, in sicer je Borut osvojil 1. mesto in tako postal državni prvak tudi v slalomu.

Državna prvaka v slalomu v kategoriji mlajših deklic in dečkov sta Ula Podrepšek (SD Unior Celje) in Borut Božič (SK Radovljica).

Državna prvaka v alpski kombinaciji v kategoriji mlajših deklic in dečkov sta Neja Dvornik (SK Dvornik transport) in Borut Božič (SK Radovljica).

Državna prvaka v slalomu v kategoriji starejših deklic in dečkov sta, enako kot v superveleslalomu in veleslalomu Maša Hvastija (SD Novinar) in Tijan Marovt (SK Branik), ki sta tudi državna prvaka v alpski kombinaciji. Oba sta tako štirikratna državna prvaka.

Čestitamo !

Več: 23. Državno prvenstvo

Zadnja veleslaloma za VN Rauch

Na Krvavcu sta bila v soboto, 29.3.2014 in nedeljo, 30.3.2014, na sporedu še zadnja dva veleslaloma za VN Rauch.

Na prvem veleslalomu je Borut osvojil 1. mesto,Tine je zasedel 15. mesto, Jurij je bil 23. in Luka 29.

Pri starejših dečkih in deklicah nismo imeli predstavnika.

Tudi na drugem veleslalomu je zmagal Borut, Tine je ponovno zasedel 15. mesto, Jurij 22. mesto in Luka 27. mesto.

Pri starejših deklicah je Ajda zasedla 13. mesto.

VN Rauch so osvojili:

 • starejše deklice: Živa Otoničar (SD Novinar)
 • starejši dečki: Tijan Marovt (SK Branik Maribor)
 • mlajše deklice: Neja Dvornik (SK Dvornik Transport)
 • mlajši dečki: Borut Božič (SK Radovljica)

 

Ostali dečki in deklice SK Radovljica pa so v končni razvrstitvi za VN Rauch dosegli:

 • Tine 28. mesto
 • Jurij 30. mesto
 • Luka 33. mesto
 • Ajda 14. mesto
 • Tadej 8. mesto
 • Arnes je zaradi poškodbe predčasno končal sezono

 

več na: VN Rauch

VN Rauch – klubi

V klubski razvrstitvi VN Rauch je SK Radovnljica zasedel 4. mesto, za SK Branik Maribor, ASK Triglav Kranj in SD Novinar.

hitre discipline in Sorica

Državno prvenstvo

Superveleslalom

Tekmovalke in tekmovalci otroških kategorij so se tokrat zbrali na Golteh, kjer so jih čakale preizkušnje v superveleslalomu – najprej trening in nato tekmovanje za VN Rauch ter Državno prvenstvo.

V lepem sončnem vremenu so se v torek, 18.3.2014, podali na start superveleslaloma starejši dečki in deklice. Na Državnem prvenstvu se je Ajda uvrstila na 14. mesto, Tadej pa je za las zgrešil stopničke za zmagovalce in tekmovanje končal na 4. mestu.

Na tekmi za VN Rauch je Ajda žal ostala brez uvrstitve, Tadej pa se je uvrstilna 8. mesto.

Državna prvaka v superveleslalomu v kategoriji starejših deklic in dečkov sta Maša Hvastija (SD Novinar) in Tijan Marovt (SK Branik).

Naslednji dan so bili na vrsti mlajši dečki in deklice.

Borutu se je zmaga na Državnem prvenstvu izmuznila le za nekaj stotink, Tine je osvojil 21. mesto, Jurij je bil 30. in Luka 31.

Na tekmi za VN Rauch je Borut zasedel 5. mesto, Tine je bil 22., Jurij 27. in Luka 30.

Državna prvaka v superveleslalomu v kategoriji mlajših deklic in dečkov sta Neja Dvornik (SK Dvornik transport) in Maks Jan Mirnik (SK Ljublljana-Kristianija).

Veleslalom

Državno prvenstvo za kategorije dečkov in deklic v tehničnih disciplinah se je zaradi slabih vremenskih in snežnih razmer iz Rogle preselilo na Soriško planino.

V petek, 21.3.2014, so bile razmere za tekmovanje izvrstne in v veleslalomu je pri mlajših dečkih slavil Borut, ki je tako postal državni pravak v veleslalomu, Tine je tekmovanje končal na 14. mestu, Jurij na 21. mestu in Luka na 26. mestu.

Državna prvaka v veleslalomu v kategoriji mlajših deklic in dečkov sta Ula Podrepšek (SD Unior Celje) in Borut Božič (SK Radovljica).

Pri starejših deklicah je Ajda zasedla 14. mesto, Tadej pa je tokrat ostal brez uvrstitve.

Državna prvaka v veleslalomu v kategoriji starejših deklic in dečkov sta, enako kot v superveleslalomu, Maša Hvastija (SD Novinar) in Tijan Marovt (SK Branik).

Slalom

Naslednji dan se je Soriška planina ovila v gosto meglo, dež pa je močno načel snežno podlago in preprečil izvedbo Državnega prvenstva v slalomu.

 

Galerija slik:

DP superveleslalom

DP veleslalom

tekma državnega ranga

napovedovalka

napovedovalka

ogled proge

ogled proge

Državna tekma v Kranjski Gori

Pa smo spravili pod streho še drugo državno tekmo za dečke in deklice. V petek, 7.3.2014, je bil v Kranjski Gori na sporedu veleslalom, tekma ki je odpadla prejšnjo nedeljo. Ekipa SK Radovljica se je zopet izkazala, saj so bili pogoji za pripravo proge tokrat neugodni zaradi previsokih temperatur. Sonce je (končno) sijalo na vso moč in delavci na progi so vložili precej truda, da so kljub spomladanskim pogojem pripravili progo, ki je zdržala start vseh tekmovalcev, predvsem pa je bilo potrebno poskrbeti za njihovo varnost.

Na startu smo imeli 5 tekmovalcev.

Borut je pri mlajših dečkih ponovno stal na odru za zmagovalce, tokrat je zasedel 3. mesto, Tine je bil 23. in Luka 34.

Pri starejših pa je Tadej zasedel 5. mesto in Ajda 10. mesto.

Ponovno gre zahvala vsem požrtvovalnim članom SK Radovljica (ki se v polnem številu zberejo tudi na delovni dan) in seveda tudi vsem ostalim, ki so pomagali, da nam je uspelo izpeljati še drugi veleslalom državnega ranga za otroške kategorije.

RA

Kranjska gora

Borut 1.mesto

Borut 1.mesto

Tadej 1. mesto

Tadej 1. mesto

Race office v soboto

Race office v soboto

Pokal Asje Oražem

S soncem obsijana Kranjska Gora je na zadnji februarski četrtek zopet gostila mlade smučarje, ki so se tokrat pomerili na 1. Pokalu Asje Oražem.

V otroških kategorijah je SK Radovljica zastopalo šest tekmovalcev.

V obeh kategorija dečkov je na najvišji stopnički stal predstavnik SK Radovjica in sicer pri mlajših dečkih Borut, pri starejših dečkih pa Tadej, Tine je zasedel 20. in Luka 24. mesto, Jurij pa je ostal brez uvrstitve.

Pri deklicah je Ajda osvojila 12. mesto.

Državni tekmi v Kranjski Gori

Pustna sobota je bila delovna za ekipo prizadevnih članov SK Radovljica, saj je bila organizacija državnega tekmovanja v slalomu za dečke in deklice tokrat v naših rokah.

Jutranje sneženje se je počasi spremenilo v dež in tako dodobra namočilo tako tekmovalce, kakor tudi vse delavce na progi.

V kategoriji mlajših dečkov so se naši fantje uvrstili na 17. mesto – Borut ( po napaki v drugem teku je izgubil priložnost za dobro uvrstitev, bil je na 1.mestu po prvi vožnji) , 22. mesto – Tine, 23. mesto – Luka in 27. mesto – Jurij.

V kategorijah starejših dečkov in deklic je Ajda osvojila 8. mesto, Tadej pa je po dveh odličnih vožnjah tekmovanje končal na 3. mestu.

Slabo vreme in močno namočena proga sta nam preprečili izvedbo veleslaloma, ki je prestavljen na petek, 7.3.2014.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji tekmovanja.

RA

Tekme v Kranjski gori

Ajda 2.mesto

Ajda 2.mesto

zmaga Boruta

zmaga Boruta

navijači

navijači

zmaga Tadeja

zmaga Tadeja

Borut 1. mesto

Borut 1. mesto

pred tekmo

pred tekmo

priprava proge

priprava proge

sponzorji

sponzorji

Tadej 1.mesto

Tadej 1.mesto

V nedeljo, 23.2.2014, se je poleg cicibanov tudi otroška skupina SK Radovljica pomerila na regijskem tekmovanju v veleslalomu v Kranjski Gori. V Kranjski Gori so te dni trenirali tudi mladi finski tekmovalci, ki so se pridružili našim fantom in dekletom na veleslalomski preizkušnji (op. prva navedba uvrstitve se nanaša na regijski nivo, v oklepajih pa so navedene skupne razvrstitve z upoštevanjem rezultatov finskih tekmovalcev).

V kategoriji mlajših dečkov je bil v obeh tekih najhitrejši Borut in je tako osvojil 1. mesto, Jurij je zasedel 13. mesto (14.), Tine je bil 16. (18.) in Luka 19. (21.).

V kategoriji starejših deklic je Ajda zasedla 6. mesto (8.), pri starejših dečkih pa je Tadej na regijskem nivoju osvojil 1. mesto, v skupni razvrstitvi pa je zasedel 3. mesto.

Šolsko prvenstvo

Tekmovanje je štelo tudi za šolsko prvenstvo (namesto odpadle tekme v januarju).

Na stopničkah za zmagovalce so stali trije smučarji SK Radovljica, in sicer je pri dekletih Ajda zasedla 2. mesto, pri fantih pa sta Tadej in Borut osvojila 1. mesto – vsak v svoji starostni kategoriji.

AR

Pokal Loka

Pokal Loka

V petek, 14.2.2014, se je s paralelnim slalomom pod Loškim gradom pričelo eno izmed največjih mednarodnih otroških tekmovanj – Pokal Loka.

V soboto in nedeljo so se na Starem vrhu tekmovalci in tekmovalke pomerili v veleslalomu in slalomu.

Izmed tekmovalcev otroške skupine SK Radovljica sta se na Pokal Loka uvrstila Tadej in Borut.

Tadej se je v slalomu uvrstil na 23. v veleslalomu pa na 33. mesto,Borut pa je v obeh preizkušnjah žal ostal brez uvrstitve.

Več na povezavi: Pokal Loka

AR

Tekmovanja otroške skupine

Borut

Borut

Tdej

Tdej

Ajda

Ajda

Arnes

Arnes

Jurij

Jurij

Luka, Tine, Borut

Luka, Tine, Borut

Luka

Luka

Tine

Tine

Prva tekmovanja

Tudi otroci iz kategorij mlajših in starejših dečkov in deklic so se v januarju pomerili na prvih tekmovanjih.

Letošnje vremensake razmere v začetku leta niso dopuščale izvedbe tekmovanj po koledarju. Organizatorjem je tako uspelo ob stalnem prilagajanju vremenskim in snežnim razmeram uspešno izpeljati po 3 regijska in 4 državna tekmovanja v vsaki kategoriji.

Vsa tri regijska tekmovanja so bila na Krvavcu. Naši tekmovalci so dosegli kar nekaj dobrih uvrstitev.V slalomu sta Ajda in Arnes zasedla 5. mesto.V veleslalomu pa sta Ajda in Borut stala na zmagovalnem odru. Ajda je osvojila srebrno, Borut pa zlato kolajno. Uspeh pa je dopolnil še Arnes s 7. mestom.Na drugem veleslalomu pa sta med prvo deseterico prismučala Arnes – 6. mesto in Tine – 10. mesto.

Državna tekmovanja – en veleslalom in tri slalome sta gostila Krvavec in Rogla.

Tudi tu so se tekmovalci SK Radovljica dobro odrezali.Borut je kar na vseh štirih preizkušnjah premagal vso konkurenco in tako štirikrat stopil na najvišjo stopničko, Ajda je en slalom zaključila tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu, osvojila pa je še dve uvrstitvi v deseterico, 6. in 8. mesto, enkrat pa se je na stopničke uvrstil tudi Tadej, in sicer je v slalomu osvojil 3. mesto, veleslalom pa je zaključil na 7. mestu.

AR