Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Vogel - prvomajski treningi

Lana

Lana

Lana

Lana

Andrej

Andrej

Nika

Nika

ŽAn

ŽAn

Lan

Lan

Tristan

Tristan

ODLIČNI pogoji in prava ZIMA na Voglu 29.4.16 ! 

Vadba tehnike SL , tudi na "dolge" količke.

Končni rang ZAH 2016 KLUBI

Končni rang Zahodne regije po klubih

Tekmovanja so končana in zelo smo lahko ponosni, da smo se po klubski razvrstitvi uspeli uvrstiti na visoko 4. mesto, z doseženimi 1.725 točkami. Pred nami so le klubi z bistveno več tekmovalci (Alpetour, ASK Kranjska Gora in SK Triglav).

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za njihova prizadevanja in dosežene rezultate in pa seveda trenerjem, Bojanu Kavčiču, Tomiju Zupancu in Mihu Trojarju za njihov velik doprinos k razvoju mladih športnikov.

Zahvala seveda tudi staršem, navijačem, ostalim trenerjem in sodelavcem SK Radovljica ter vsem ljubiteljem alpskega smučanja!

 

Vogel v aprilu

Vogel 2.4. in 3.4.16

Kljub temu, da je tekmovalna sezona 2015-16 za nami, treningi potekajo dalje. Izkoristili smo odlične pogoje za vadbo tehnike in test smuči na Voglu. V soboto sicer megleno, a v nedeljo sonce in trda podlaga.....

Končni rang U 12 - državna tekmovanja

Državni pokal za veliko nagrado Rauch – Končni rang U12

Državna tekmovanja za starejše cicibane (kategorija U12), so zaključena. Izvedena so bila štiri tekmovanja v veleslalomu, za Veliko nagrado pokala Rauch. Za skupno uvrstitev sta štela dva najboljša veleslaloma, na končni listi pa so uvrščeni tekmovalci, ki so dosegli točke na omenjenih tekmovanjih.  

Naši cicibani so se odlično izkazali. Pri deklicah je bila najbolje uvrščena Nika, ki je dosegla skupno 8. mesto. Špela je tekmovanja zaključila na 30. mestu. Pri dečkih je Vid tekmovanje zaključil na 17. mestu, kot zelo dober šesti v letniku. Bruno je z državnimi preizkušnjami opravil odlično in zmagal na treh veleslalomih in si s tem prismučal 1. mesto v skupnem seštevku državnega pokala.

Podrobnosti o končnih razvrstitveh si lahko pogledate na:

Iskrene čestitke tekmovalcem in trenerju!

 

končni rang ZAH - cicibani

Pokal Zavarovalnice Triglav – Končni rang U10 in U12

Cicibani kategorij U10 in U12 so uspešno zaključili tekmovanja za “Pokal Zavarovalnice Triglav”. V Zahodni regiji je bilo v sezoni 2015/2016  izvedenih 5 tekmovanj v veleslalomu in 3 tekmovanja v slalomu, za skupno uvrstitev pa šteje 1 slalom in 3 veleslalomi.

Tekmovalci našega kluba so dosegli izvrstne rezultate, saj so v skupnem seštevku osvojili kar 4 uvrstitve med deseterico in še 3 uvrstitve med petnajsterico.  

Končni rezultati:

U10

8.mesto = Žan Pernuš

12.mesto = Jakob Arih

14.mesto = Lana Janc

16.mesto = Aljaž Rozman

18.mesto = Lan Kunstelj

21.mesto = Andrej Ponikvar

 

U12

1.mesto = Bruno Božič

6.mesto = Vid Rozman

7.mesto = Nika Anderle

14.mesto = Gašper Kikelj

19.mesto = Špela Mertelj

Kr gora-U12 državno tekmovanje

Nika - štart

Nika - štart

Špela - štart

Špela - štart

Bruno štart

Bruno štart

Vid štart

Vid štart

Nika 5.mesto

Nika 5.mesto

1. mesto Bruno

1. mesto Bruno

Zadnji letošnji VSL za Veliko nagrado Pokala Rauch

V Kranjski Gori se je minulo nedeljo odvijala zadnja letošnja preizkušnja U12, na državni ravni. Cicibanke in cicibani so tekmovali v veleslalomu, na progi Dolenčev rut.

Naš klub so zastopali štirje tekmovalci, ki so se zelo drobro uvrstili. Bruno je ponovno stopil na najvišjo stopničko in si s tem priboril tudi skupno zmago v državnem pokalu za Veliko nagrado Rauch. Nika je bila odlična peta, Vid je tekmovanje zaključil na 19.mestu, Špela pa je veleslalom zaključila na 25. mestu.

Čestitamo!

Odprto prvenstvo Domžal za U 10

Odprto prvenstvo Domžal

V nedeljo, po državni tekmi kategorije U12, je bilo izvedeno tudi Odprto prvenstvo Domžal za kategorijo U10, v veleslalomu.

Le-tega so se udeležili naši mlajši cicibani, ki so dosegli zelo dobre rezultate. Žan Pernuš je za las zgrešil stopničke in končal na 4. mestu. Sledil mu je Jakob Arih na 5. mestu in Aljaž Rozman s šestim časom veleslaloma.  

 Čestitamo!

Zoncolan 16

dobro razpoloženi pred štartom

dobro razpoloženi pred štartom

Na vrhu !

Na vrhu !

ogled proge

ogled proge

Nika

Nika

Bruno

Bruno

Vid 3.mesto

Vid 3.mesto

Bruno 2.mesto

Bruno 2.mesto

Ekipno 3 mesto/brez U14-16

Ekipno 3 mesto/brez U14-16

Vid v akciji

Vid v akciji

V soboto, 26. marca 2016, se je v italijanskem Zoncolanu odvijal 9. Memorial Jurija Puntile. Vreme je bilo sončno in naklonjeno tekmovalcem.

Naši starejši cicibani, Nika, Bruno in Vid, so tekmovali v veleslalomu. V kategoriji U11 je Vid osvojil tretje mesto in si prismučal bronasto odličje. Nika in Bruno sta tekmovala v kategoriji U12, kjer si je Nika prismučala 21. mesto, Bruno pa je osvojil drugo mesto in si priboril srebrno odličje.

Čestitamo!

Zmajčkov Pokal - Rogla

Zmajčkov pokal

Letošnji Zmajčkov pokal v veleslalomu, že 26. po vrsti, je minulo soboto potekal na Rogli. Udeležili so se ga kategorizirani in nekategorizirani tekmovalci letnikov 2004-2011, ki so tekmovali na progi Jasna.

Naši najmlajši tekmovalci so se ponovno zelo izkazali in osvojili kar dve zlati in eno srebrno odličje. Obenem so dosegli še štiri uvrstitve med petnajsterico.

Rezultati:

Letnik 2010

2.mesto = Karla Kunstelj

Letnik 2008-2009

1.mesto = Živa Rozman

1.mesto = Miha Mertelj

Letnik 2006-2007

7.mesto = Lan Kunstelj

12.mesto = Jakob Arih

13.mesto = Aljaž Rozman

20.mesto = Andrej Ponikvar

22.mesto = Žan Pernuš

Letnik 2004-2005

11.mesto = Špela Mertelj

 

Čestitamo!

dražavni VSL na Cerknem

Na Cerknem je v nedeljo, 20. marca 2016, potekal predzadnji letošnji veleslalom na državni ravni, za Veliko nagrado Rauch. Izveden je bil na progi Lom3 in sicer s strani SDP Postojna.

Razmere so bile odlične, vreme sončno, prijazno tekmovalcem in navijačem.

Naš klub je imel na tekmovanju tri predstavnike in vsi trije so se odlično izkazali ter dosegli uvrstitve med deseterico. Nika je veleslalom zaključila na 6. mestu, Vid na 9. (tretji v letniku), Bruno pa se je zavihtel na najvišjo stopničko in si prismučal zlato medaljo.

ČESTITAMO!

trening Cerkno 19.3

Nekaj slik iz treninga na Cerknem v soboto 19.3.16. ODLIČEN trening !

Regijski SL v Kranjski g.

Pred zaključkom regijskih tekem za Pokal Zavarovalnice Triglav je v sredo, 16.3.2016, potekal zadnji slalom U12 in U10 v letošnji sezoni. Le-ta je bil organiziran v Kranjski Gori, na progi Dolenčev rut, s strani tamkajšnjega kluba. Naši mladi tekmovalci so se ponovno izkazali in dosegli pet uvrstitev med petnajsterico.

Med mlajšimi cicibani se je najbolje uvrstil Lan, in sicer na 10. mesto. Aljaž je osvojil 14., Jakob pa 16. mesto. Žan je po dobri prvi vožnji, v drugi žal odstopil.

Starejši cicibani so dosegli izvrstne rezultate. Bruno je zmagal z veliko prednostjo, Nika in Vid pa sta slalom oba zaključila na 6. mestu.

ČESTITAMO!

Končni rang 2016 KLUBI

DP Črna

DRŽAVNI PRVAK U 12

DRŽAVNI PRVAK U 12

Nika

Nika

Bruno

Bruno

Vid

Vid

Gašper

Gašper

v cilju

v cilju

1.mesto Bruno

1.mesto Bruno

Državno prvenstvo U12

V nedeljo, 13. marca 2016, je v Črni na Koroškem potekalo državno prvenstvo v veleslalomu, za kategorijo U12. Razmere so bile zahtevne, saj je padal dež s snegom. Kljub temu je organizatorjem uspelo dobro pripraviti progo “Dolina”, na kateri je tekmovanje potekalo.

Prvenstva se je udeležilo preko 80 tekmovalcev iz vse Slovenije, naš klub pa je imel v Črni štiri predstavnike. Vid je osvojil 12. mesto, v svojem letniku pa je bil odličen četrti. Nika je tekmovanje zaključila na 18. mestu, Gašper pa z 38. časom veleslaloma. Brunu je uspela odlična vožnja, katera ga je popeljala na najvišjo stopničko in s tem do naslova državnega prvaka. Med deklicami je državna prvakinja postala članica SK Kristijanije, Ivona Mikovič.

ČESTITAMO!

Končni rang ZAH 2016

Pokal Zavarovalnice Triglav – Končni rang U14 in U16

Pionirji kategorij U14 in U16 so uspešno zaključili tekmovanja za “Pokal Zavarovalnice Triglav”. V Zahodni regiji so bili v sezoni 2015/2016  izvedeni trije slalomi in trije veleslalomi. Za skupno uvrstitev sta štela dva veleslaloma in en slalom.  

Tekmovalci našega kluba so dosegli izvrstne rezultate, saj so v skupnem seštevku osvojili kar tri uvrstitve med deseterico.  

Končni rezultati:

U16

1.mesto = Borut Božič

7.mesto = Luka Danilovič

11. mesto = Tine Albreht

12.mesto = Luka Anderle

Jurij kreutz = poškodba

 

U14

4.mesto = Matija Danilovič

14.mesto = Nejc Albreht

19.mesto = Drejc Kristan

24.mesto = Martin Kreutz

Čestitamo!

3. Pokal Asja Orazem

Asjin memorial

Včeraj je SK Bled organiziral veleslalom v spomin Asje Oražem, katerega se je seveda udeležila tudi večina članov našega kluba. Tekmovanje je bilo izvedeno v Kranjski Gori, v kategorijah U12, U14 in U16, le-tega pa se je udeležilo  preko 120 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Najštevilčnejša udeležba je bila v starostni kategoriji U12, kjer so nastopili tudi mlajši letniki, uvrstitve naših pa naslednje:

5.mesto = Vid

7.mesto = Nika

15.mesto = Lana

27.mesto = Žan

29.mesto = Gašper

36.mesto = Lan

40.mesto = Andrej

41.mesto = Aljaž

Odstop = Bruno

V kategoriji U14 in U16 so nastopili le trije. Borut si je prismučal novo zmago, Tine je za las zgrešil stopničke in končal na četrtem mestu, Nejc pa na trinajstem. 

BT

Zadnji VSL sezone

Zadnji veleslalom Zahodne regije

Včeraj je bil na Soriški planini izveden zadnji veleslalom za pionirje, v sezoni 2015/2016. Kljub visokim temperaturam je bila proga zelo dobro pripravljena in je omogočala dobre razmere vsem tekmovalcem. Naši fantje so se tudi na zadnji preizkušnji potrudili po svojih najboljših močeh in še posebej starejši pionirji dosegli zelo dobre uvrstitve.

Rezultati:

1.mesto = Borut Božič

6.mesto = Luka Danilovič

7.mesto = Tine Albreht

9.mesto = Luka Anderle

14.mesto = Nejc Albreht

15.mesto = Drejc Kristan

 

Čestitamo!

Rogla

V nedeljo, 6. marca 2016, je na Rogli potekalo Odprto prvenstvo Alpskih šol. Mladi smučarji SK Radovljica so se veleslaloma udeležili v velikem številu, seveda pa so v večini kategorij osvojili tudi najvišja mesta. Dekleta in fantje so si prismučali kar štiri prva mesta, dve drugi in eno tretje mesto in dokazali, da za prihodnost radovljiškega smučanja ni bojazni.

Rezultati:

U6 

6.mesto =  Karla

U8

1.mesto = Živa

1.mesto = Miha

 

U10

1.mesto = Lana

3.mesto = Žan

5.mesto = Jakob

6.mesto = Aljaž

7.mesto = Lan

 

U12

1.mesto = Bruno

2.mesto = Nika

2.mesto = Vid

3.mesto = Špela

 

ČESTITAMO!!!

Končni rang U 14 in U 16 - država

Državni pokal za veliko nagrado Rauch – Končni rang U14 in U16

Minuli vikend so se zaključila državna tekmovanja za pionirje, kategorij U14 in U16. V letošnji sezoni 2015/2016 so bila izvedena vsa načrtovana tekmovanja in sicer : 6 slalomov, 6 veleslalomov, 2 super G-ja, 1 paralelni veleslalom in 1 paralelni slalom. Za skupno uvrstitev državnega pokala za Veliko nagrado Rauch so šteli trije veleslalomi, trije slalomi, en super G in pa motorika, za katero testiranja so bila izvedena v začetku sezone. Na končni listi so uvrščeni tekmovalci, ki so dosegli točke na omenjenih tekmovanjih.  

Tekmovalci našega Smučarskega kluba Radovljica, so si priborili nekaj izvrstnih uvrstitev.

Rezultati  U16

1.mesto = Borut Božič

11.mesto = Luka Danilovič

20.mesto =Tina Albreht

31.mesto = Luka Anderle

 

Rezultati  U14

20.mesto = Matija Danilovič

31.mesto = Nejc Albreht

41.mesto = Martin Kreutz

42.mesto = Drejc Kristan

Podrobnosti o končnih razvrstitveh si lahko pogledate na:

Čestitke vsem tekmovalcem in trenerju !

VN Rauch-paralelni VSL in SL

Paralelni SL in VSL

Zadnji dve državni preizkušnji kategorij U14 in U16, sta potekali v paralelnemu veleslalomu in slalomu v Kranjski Gori.

V soboto je bil na progi Dolenčev rut organiziran veleslalom, ki je zmago U16 prinesel Borutu. Luka D. je bil odličen četrti, Tine na 18. mestu, Luka A. pa na 24. mestu. Pri mlajših pionirjih sta se uvrstila Nejc na 28. in Martin na 31. mesto.

Slalom je bil na programu v nedeljo na isti progi, pogoji pa so bili zelo dobri, tako za tekmovalce, kot za številne navijače. Tine in Nejc sta popravila uvrstitve prejšnjega dne in se uvrstila na 16. oz. 23. mesto. Luka D. je tekmovanje zaključil na 10. mestu, Borut pa je dokazal, da lahko tudi v paralelnem slalomu opravi s konkurenco in ponovno zmagal.

Čestitamo!

Pokal Rok Petrovič

Bruno

Bruno

Nika

Nika

Vid

Vid

podelitev za dečke

podelitev za dečke

Špela skozi cilj

Špela skozi cilj

Vid

Vid

Bruno

Bruno

Pokal Roka Petroviča

Smučarski klub Novinar je minulo nedeljo organiziral že 22. Pokal Roka Petroviča, na kranjskogorskem Podlesu. Tekmovanja, ki je bilo organizirano v veleslalomu, se je udeležilo 146 tekmovalcev letnikov 2004-2006, iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Bolgarije. Oba prehodna pokala, tako pri deklicah, kot pri dečkih, sta šla ponovno v roke hrvaških tekmovalcev in sicer sta ju obdržala kar oba lanskoletna zmagovalca.

Iz SK Radovljica se je veleslaloma udeležilo 6 tekmovalcev, ki so se zelo dobro uvrstili. Bruno je za las zgrešil stopničke in pristal na 4. mestu, Vid pa je s progo odlično opravil in se zavihtel na 6. mesto. Nika je tekmovanje končala na 14. mestu, Gašper na 36., Žan na 42. in Špela n 47. mestu. Čestitamo!

BT

regijski VSL na podlesu

Bruno in Vid

Bruno in Vid

Vid 3.mesto

Vid 3.mesto

Malica

Malica

Nika 6.mesto

Nika 6.mesto

Posvet

Posvet

Žan 10.mesto

Žan 10.mesto

VSL za Pokal Zavarovalnice Triglav

V soboto 27. februarja 2016, je SK Medvode organiziral popoldanski regijski VSL za Pokal Zavarovalnice Triglav. Tekmovanje v kategorijah U10 in U12 je bilo organizirano v Kranjski Gori, na Progi Podles. Naši cicibani so se dobro uvrstili, še posebej Vid in Bruno, ki sta bila oba na stopničkah. Rezultati spodaj:

Cicibani U10

10.mesto = Žan

11.mesto = Jakob

13.mesto = Lana

17.mesto = Aljaž

22.mesto = Andrej

Cicibani U12

2.mesto = Bruno

3.mesto = Vid

6.mesto = Nika

15.mesto = Gašper

17.mesto = Špela

BT

hitre discipline

DP in državna tekma SG na Rogli

V tem tednu so se pionirji zbrali na Rogli, kjer so se preizkusili v hitri disciplini, super veleslalomu, na progi Jurgovo 3. V torek, 22.3. je bil na sporedu uradni trening, v sredo tekmovanje kategorije U16 in v četrtek kategorije U14. Opravili so dve uradni vožnji, od katerih je prva štela za državno prvenstvo, druga pa za Veliko nagrado pokala Rauch.

Fantje so se dobro uvrstili, še posebej  Luka D., ki je bil na obeh preizkušnjah med deseterico in Borut, ki je oba super-Gja zaključil s stopničkami.

Rezultati državno prvenstvo

U16

3.mesto = Borut

8.mesto = Luka D.

23.mesto = Tine

26.mesto = Luka A.

U14

28.mesto = Nejc

31.mesto = Martin

 

Rezultati državna tekma

U16

1.mesto = Borut

9.mesto = Luka D.

21.mesto = Tine

24.mesto = Luka A.

U14

25.mesto = Nejc

29.mesto = Martin

St. Moritz

Borut in Mikhaela

Borut in Mikhaela

Ogled

Ogled

Podelitev

Podelitev

Pred startom

Pred startom

Proga

Proga

Tomi in Borut

Tomi in Borut

St. Moritz

V sklopu zaključka svetovnega pokala v alpskem smučanju, v švicarskem St. Moritzu, je letos potekalo tudi prestižno tekmovanje v veleslalomu U16 – “Longines Future Ski Champions Competition”.

Na omenjeno tekmovanje je bilo povabljenih 16 najboljših fantov iz držav članic organizatork svetovnega pokala. Letos je bil te časti od slovencev deležen član našega smučarskega kluba, Borut Božič. S trenerjem Tomijem Zupancem sta bila v Švici gosta Longinesa od 13. do 16. marca. Borut se je na torkovem veleslalomu dobro uvrstil in končal na 6. mestu, zmaga pa je šla v avstrijske roke. Naslednji dan sta bila Tomi in Borut VIP gosta na zaključnem smuku svetovnega pokala. Oba sta bila nad organizacijo dogodka izredno navdušena, preizkušnja pa je bila nepozabna.

Čestitamo!

 

2 tekma Mini Pokal Vitranc

Bruno-skupno

Bruno-skupno

Miha skupno

Miha skupno

3. Mini Pokal Vitranc, 2. tekmovanje

ASK Kranjska Gora je minulo soboto izvedel še drugo tekmovanje za 3. Mini Pokal Vitranc, ki je potekal na poligonu Podles. Vreme je bilo tekmovalcem in organizatorjem naklonjeno, zato je veleslalom potekal v odličnih pogojih, sonce pa je privabilo tudi veliko navijačev.

Naš klub je ponovno lahko zelo ponosen na svoje mlade tekmovalce, saj sta kar dva člana SK Radovljica skupna zmagovalce obeh letošnjih tekem in sicer na kratki progi Miha Mertelj, na dolgi progi pa Bruno Božič. Bravo fanta!

Sicer so bili naši cicibani in cicibanke na drugem tekmovanju letošnjega Mini Pokala Vitranc zelo uspešni, saj so prismučali kar 6 uvrstitvev med deseterico. 

Deklice/dečki 2008/2009

4.mesto = Živa Rozman

4.mesto = Miha Mertelj

Deklice/dečki 2006/2007

9.mesto = Lana Janc

11.mesto = Žan Pernuš

16.mesto = Jakob Arih

20.mesto = Aljaž Rozman

Deklice/dečki 2004/2005

1.mesto = Bruno Božič

4.mesto = Vid Rozman

9.mesto = Nika Anderle

18.mesto = Gašper Kikelj

19.mesto = Špela Mertelj

ČESTITAMO!

BT

DP Kranjska gora

Državno prvenstvo v VSL in SL

Minuli vikend je bilo v Kranjski Gori organizirano 25. državno prvenstvo v slalomu in veleslalomu, za kategorijo pionirjev, torej U16 in U14.

Na sobotnem veleslalomu si je zmago priboril Borut, s tem pa tudi naslov državnega prvaka v kategoriji U16. Tine je tekmovanje končal na 20., Luka A. pa na 22. mestu. Luka Danilovič žal ni končal drugega teka.

Pri mlajših pionirjih je Nejc dosegel 27. čas voženj, Drejc 32. in Martin 36. mesto.

V nedeljo je potekala še slalomska preizkušnja, kjer so mlajši dečki izboljšali svoje dosežke. Nejc je za las zgrešil petnajsterico in končal na 17. mestu, Drejc je bil enaindvajseti, Martin pa dve mesti za njim.

Pri starejših pionirjih se je najbolje uvrstil Luka D., ki je tekmovanje zaključil na 13. mestu. Borut, Tine in Luka A. so bili žal vsi diskvalificirani že po prvem teku. 

BT

Pokal Asje Orazem 2016

Zlata lisička

Ziva

Ziva

Miha

Miha

Lana

Lana

Bruno

Bruno

5. Zlata Lisička

V nedeljo je SK Branik organiziral mednarodno tekmovanje 5. Pokal Zlata Lisička, kjer so nastopili tekmovalci in tekmovalke kategorij U8, U10 in U12.

Veleslalom je bil organiziran na progi Snežni stadion, kjer sta se najbolje izkazala najmlajša člana našega kluba, Živa in Miha, ki sta odlično opravila svojo nalogo in osvojila zlati medalji. Tudi ostali tekmovalci so se dobro odrezali, saj so dosegli še štiri uvrstitve med deseterico.

Rezultati:

U8

1.mesto = Živa Rozman

1.mesto = Miha Mertelj

U10

5.mesto = Lana Janc

10.mesto = Žan Pernuš

16.mesto = Jakob Arih

17.mesto = Aljaž Rozman

20.mesto = Lan Kunstelj

U12

6.mesto = Bruno Božič

10.mesto = Nika Anderle

11.mesto = Vid Rozman

16.mesto = Gašper Kikelj

17.mesto = Špela Mertelj

Topolino ITA

BORUT 2. mesto

BORUT 2. mesto

Srebro na Topolinu

V italijanski Folgarii so 4. in 5. marca 2016, dekleta in fantje kategorij U14 in U16, tekmovali v slalomu in veleslalomu. Pomerili so se na enem izmed največjih mednarodnih otroških tekmovanj na svetu – Topolinu, katerega se je udeležilo 300 tekmovalcev iz 40 držav.

Na omenjeno tekmovanje se je uvrstil tudi član našega SK Radovljica, Borut Božič. Izkazal se je izjemno, saj je na petkovem slalomu v kategoriji U16, osvojil 2. mesto in si prismučal srebrno medaljo. V soboto so bile razmere izjemno slabe z obilo sneženja, zato so organizatorji lahko izvedli le eno vožnjo veleslaloma. Borut je tekmovanje zaključil na 17. mestu.

Tudi ostali slovenski tekmovalci so se odrezali izvrstvno, še posebej Neja Dvornik, ki je zmagala na obeh preizkušnjah. Slovenska otroška reprezentanca je tako osvojila skupno 2. mesto, za Italijani in pred Francozi.

ČESTITAMO!

regijski SL

Nika

Nika

Bruno

Bruno

Gašper

Gašper

Regijska tekma na Starem vrhu

V soboto, 30. januarja 2016, je bila na Starem vrhu tekma zahodne regije, za Pokal Zavarovalnice Triglav. Kljub težkim razmeram je SK Alpetour uspelo dobro pripraviti progo “Črnucov breg”, kjer se je odvijala prva slalomska tekma za mlajše in starejše cicibane, letos.

Naši tekmovalci so se ponovno izkazali, saj smo dosegli kar 4 uvrstitve med deseterico. Pri starejših cicibanih je Bruno s progo najhitreje opravil v obeh vožnjah in z visoko prednostjo osvojil najvišjo stopničko, Nika je bila sedma, Gašper pa je slalom zaključil na 8. mestu. Vid je prvo vožjo dobro opravil, v drugi pa naredil napako in tako končal na 14. mestu. Mlajši cicibani so imeli nekoliko več smole z odstopi, saj Lana, Žan in Lan tekmovanja niso zaključili. Najboljši v tej kategoriji je bil Jakob na osmem mestu, sledil je Aljaž na 11. in Andrej na 13. mestu. 

BT

Vikend tekmovanj na Cerknem

Bruno

Bruno

Žan

Žan

Nika

Nika

Vid

Vid

Lan

Lan

Pokal Zavarovalnice Triglav, Cerkno 23.1.2016

Preteklo soboto so mlajši in starejši cicibani nastopili na veleslalomski tekmi Zahodne regije. Organizirana je bila na Cerknem, na progi Lom.

Naši mladi tekmovalci so se ponovno odlično odrezali, saj so v kategorijah U10 in U12 dosegli ene stopničke, kar pet uvrstitev v deseterico in še tri v petnajsterico.

Uradne rezultate si lahko ogledate na spletni strani: http://www.sloski.si/resources/files/pdf/alpsko-smucanje/15-16/slo_otroci/ZAH-alp-zahtek.htm, sicer pa so bile uvrstitve sledeče:

1.mesto = Bruno Božič

6.mesto = Žan Pernuš

7.mesto = Nika Anderle

8.mesto = Vid Rozman

9.mesto = Lan Kunstelj

11.mesto = Lana Janc

12.mesto = Špela Mertelj

13.mesto = Aljaž Rozman

16. mesto = Andrej Ponikvar

Odstop: Jakob Arih

Čestitamo!


Cerkno – nedelja 24.1.16 - prva državna preizkušnja U12

Včeraj je na Cerknem, na progi Lom, potekala prva veleslalomska tekma za Veliko nagrado Rauch. Zmagi sta šli v roke SK Fužinarja pri cicibanih in Vuzenice pri cicibankah.

Tekmovanja so se iz našega kluba udeležili le trije tekmovalci. Najbolje se je odrezala Nika, ki je veleslalom zaključila na 15. mestu. Vid Rozman je za las zgrešil petnajsterico, Bruno pa je žal odstopil. 

Pokal Loka 16

Bron na Pokalu Loka

Letošnji 41. Pokal Loka je bil zaradi slabih razmer na Starem vrhu prestavljen v Kranjsko Goro, in sicer na progo »Dolenčev rut«, kjer so organizatorji - SK Alpetour, dobro pripravili oba slaloma.

Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo 272 tekmovalcev iz 33 držav, kategorij U14 in U16 in v SK Radovljica smo ponosni, da smo imeli med njimi tudi dva svoja predstavnika, tekmovalca Boruta Božiča in njegovega mlajšega brata Bruna, ki je nastopil kot predtekmovalec.

Borut je bil na sobotnem slalomu po prvi vožnji na petem mestu, v drugi pa je bil žal diskvalificiran. V nedeljo so bile razmere težke, z obilo sneženja, vendar se je Borut odlično izkazal in po prvi vožnji prišel na drugo mesto. V drugi vožnji je zdrsnil za eno mesto in na koncu osvojil bronasto medaljo v kategoriji U16, kar že dlje časa ni uspelo starejšim pionirjem. S tem si je prislužil tudi priložnost nastopiti kot predtekmovalec na tekmovanju za svetovni pokal, Pokalu Vitranc.

Na letošnjem tekmovanju smo bili Slovenci še posebej uspešni, saj smo po nekajletnem premoru ponovno zmagali tudi ekipno in tako osvojili znamenito trofejo »Loškega smučarja«. Dekleta in fantje so zbrali 179 točk in premagali avstrijsko ekipo na drugem in francosko na tretjem mestu.

Iskrene čestitke vsem udeležencem!

BT

3. Mini Pokal Vitranc

3. Mini pokal Vitranc 2016

Minula sončna sobota je omogočila odlične pogoje za organizacijo prve tekme letošnjega »Mini pokala Vitranc«,  katerega se je udeležilo preko 300 otrok letnikov 2009-2004. Tekmovanje je bilo izvedeno na kranjskogorskem smučišču Kekec, v veleslalomski disciplini.

Veleslaloma so se udeležili vsi predstavniki SK Radovljica, z izjemo Kristine, ki je žal še vedno poškodovana.

Naši udeleženci so svojo nalogo odlično opravili, saj so med tekmovalci iz cele Slovenije osvojili kar trojne stopničke in še dve uvrstitvi med petnajsterico. V najmlajši kategoriji sta srebrno medaljo osvojila Živa Rozman in Miha Mertelj, v najstarejši pa je Bruno Božič opravil z vso konkurenco in si tako poleg zlate medalje prismučal tudi štartno številko predtekmovalca na mednarodnem otroškem tekmovanju »Pokal Loka«.

Rezultati:

Kategorija 2008/2009

2.mesto = Živa Rozman

2.mesto = Miha Mertelj

 

Kategorija 2006/2007

18.mesto = Lana Janc

20.mesto = Jakob Arih

22.mesto = Lan Kunstelj

23.mesto = Aljaž Rozman

32.mesto = Andrej Ponikvar

DNF = Žan Pernuš

 

Kategorija 2004/2005

1.mesto = Bruno Božič

5.mesto = Nika Anderle

14. mesto = Gašper Kikelj

15.mesto = Vid Rozman

26.mesto = Špela Mertelj

 

ČESTITKE!

VN na Krvavcu

Državni slalom in veleslalom na Krvavcu

V petek 5.2.2016 je udeležencem in organizatorjem veter na Krvavcu ponovno otežil tekmovanje, vendar so ga v popoldanskem času le uspeli izpeljati. Veleslalom za Pokal Zavarovalnice Triglav je bil izveden na progi »Poligon Triglav« v kategorijah U14 in U16 in je našemu klubu zopet prinesel stopničke, ki jih je osvojil Borut in še eno uvrstitev med deseterico, kar je prismučal Matija.

Rezultati

1.mesto = Borut

9.mesto = Matija

11.mesto = Luka D.

15.mesto = Tine

21. mesto = Luka A.

30. mesto = Nejc

34. mesto = Drejc

Slalom v soboto je bil izveden na isti progi, tokrat z manj vetra, vendar ob bolj slabi vidljivosti. Tekmovalci našega kluba so prismučali kar tri uvrstitve med deseterico, žal pa tudi tri odstope.

Rezultati

2.mesto = Borut

5.mesto = Matija

10.mesto = Tine

26.mesto = Martin

30.mesto = Nejc

Odstop = Luka D., Luka A. in Drejc

Po šestih izvedenih državnih tekmah je na strani SZS objavljena tudi trenutna skupna razvrstitev v državnem pokalu Zavarovalnice Triglav, kjer imamo kar tri pionirje med petnajsterico. Borut v kategoriji U16 prepričljivo vodi, sledi mu Luka D. na dvanajstem mestu, Matija pa v kategoriji U14 na desetem mestu. Izredno uspešni smo tudi klubsko, saj med 24 slovenskimi klubi s 659 osvojenimi točkami zasedamo odlično 7. mesto. BRAVO!!!

Trenutna skupna razvrstitev:

U14

10.mesto = Matija

24.mesto = Nejc

38.mesto = Drejc

42.mesto = Martin

U16

1.mesto = Borut

12.mesto = Luka D.

17.mesto = Tine

26.mesto = Luka A.

BT

SL na Starem vrhu

Borut in Luka

Borut in Luka

Ekipa pionirjev

Ekipa pionirjev

Matija

Matija

Regijska tekma na Starem vrhu

Na Starem vrhu je v soboto, 30.1.2016, potekal že tretji slalom zahodne regije U16 in U14, za Pokal Zavarovalnice Triglav. SK Alpetour je uspelo progo “Črnucov breg” pripraviti dobro, kljub pomanjkanju snega in pretoplemu vremenu.  

Naši tekmovalci so se odlično izkazali, saj so osvojili dvojne stopničke in še dve uvrstitvi med deseterico. Zmago si je prismučal Borut, tretje mesto pa Matija. Luka Danilovič je slalom zaključil na 6. mestu, Tine pa na osmem. Drejc si je z vožnjama zagotovil 13. mesto, Nejc pa je tekmovanje končal na 19. mestu. 

BT

Tekme na Kekcu

Veleslalom za Pokal Zavarovalnice Triglav

Minuli konec tedna bi moral naš klub organizirati regijske tekme na Cerknem, ki pa so bile zaradi slabih vremenskih pogojev odpovedane. Tako je organizacijo tekmovanja kategorij U10 – U16 prevzel kranjskogorski klub, nočna tekma pionirjev in cicibanov v veleslalomu pa se je za »Pokal Zavarovalnice Triglav« odvijala na progi Kekec.

Kljub težkim pogojem za organizatorje, še posebej pa za tekmovalce, so se naši smučarji odlično odrezali. Osvojili so kar tri odličja. Nika Anderle je v kategoriji deklic U12 osvojila tretje mesto, brata Božič pa sta vsak v svoji skupini zmagala.

Pri mlajših cicibanih je Žan Pernuš osvojil 6. mesto, Lana Janc je za las zgrešila deseterico, Jakob Arih je veleslalom zaključil na 12., Aljaž Rozman pa na 18. mestu. Lan veleslaloma žal ni zaključil. Svoj prvi nastop pa je opravil tudi Andrej.

V kategoriji U12 je poleg Bruna in Nike stopničke za malenkost zgrešil Vid Rozman, ki je osvojil 4. mesto. Gašper Kikelj je zaključil deseterico, Špela Mertelj pa je osvojila 14. mesto. 

Čestitamo vsem tekmovalcem in držimo pesti za nove uspehe!

državni paket v Kranjski gori

Borut

Borut

Matija

Matija

Nejc

Nejc

VSL v Kr.g

VSL v Kr.g

Državne tekme U16 in U14, v Kranjski Gori

Sobota in nedelja sta prinesli nove državne preizkušnje v slalomu in veleslalomu, za mlajše in starejše pionirje. Tekmovanja se je udeležilo 140 tekmovalk in tekmovalcev iz cele Slovenije, ki so se pomerili na podkorenski progi “Pečarjev rut”. V kategoriji U16 je Borut v obeh dneh prikazal odlične vožnje in osvojil dve zlati odličji. Tudi ostali naši fantje so se dobro odrezali, saj smo imeli štiri uvrstitve med deseterico in še dve med petnajsterico.

Rezultate si lahko ogledate na strani: http://www.sloski.si/resources/files/pdf/alpsko-smucanje/15-16/slo_otroci/alp-poktek-2016.htm, sicer pa so dosežki naših smučarjev navedeni spodaj:

Sobotni slalom:

1.mesto = Borut Božič

8.mesto = Luka Danilovič

10.mesto = Nejc Albreht

23.mesto = Drejc Kristan

24.mesto = Martin Kreutz

Odstopi: Matija Danilovič, Luka Anderle, Tine Albreht

Nedeljski veleslalom:

1.mesto = Borut

7.mesto = Luka Danilovič

8.mesto = Matija Danilovič

13.mesto = Tina Albreht

15.mesto = Luka Anderle

23.mesto = Drejc Kristan

26.mesto = Nejc Albreht

34.mesto = Martin Kreutz

prve tekme cicibanov v Kranjski gori

Prva preizkušnja za cicibane v sezoni 2015/2016

V nedeljo, 3.1.2016, so svojo prvo letošnjo tekmo Zahodne regije v veleslalomu dočakali tudi naši cicibani, kategorij U10 in U12. Tekma se je odvijala pod okriljem kranjskogorskega smučarskega kluba, na progi Velika Mojca.

Kljub pravim zimskim temperaturam so se naši mladi tekmovalci odlično odrezali, saj so si prismučali kar 4 odličja. Zlati medalji sta osvojila Kristina Paščinski in Bruno Božič, bronasti pa Nika Anderle in Žan Pernuš. 

Dobro so se uvrstili tudi ostali naši člani in sicer je med mlajšimi cicibani Lana Janc dosegla 14. mesto, Jakob Arih 12. in Aljaž Rozman 21. mesto. Lan Kunstelj je žal ostal brez uvrstitve. V kategoriji U12 pa je Vid Rozman zaključil med deseterico in sicer na 8. mestu, Gašper Kikelj na 12. mestu, Špela Mertelj pa je tekmovanje končala na 17. mestu.

Čestitke vsem cicibankam in cicibanom ter trenerjema Bojanu in Mihu za zelo uspešen začetek tekmovalne sezone!

Še en dober trening na Turrachu

Bruno

Bruno

Jernej

Jernej

Gašper

Gašper

Vid

Vid

Nika

Nika

Kristina

Kristina

Kristina

Kristina

Bruno

Bruno

Bruno

Bruno

Jernej

Jernej

Gašper

Gašper

Vid

Vid

Še nekaj slikic s treninga 28.12.15 

Kitzbuhel

Odličen uspeh v Kitzbühlu

V sklopu 76. smučarskega tekmovanja »Hahnenkamm Rennen 2016« v Kitzbühlu, je bilo tudi letos organizirano mednarodno otroško tekmovanje »Hahnenkamm Juniors«, kamor je bila povabljena tudi slovenska ekipa.

Ekipno tekmovanje mladih upov v slalomu in veleslalomu je v kategoriji U16 včeraj odlično zastopala šesterica tekmovalcev: Borut Božič, Maks Jan Mirnik, Tim Tršan, Nika Tomšič, Tinkara Dolanc in Žana Ciglič. V konkurenci vseh najboljših otroških reprezentanc Avstrije, Švice, Nemčije, Italije, ZDA, Hrvaške, itd...je naša ekipa dosegla izjemen uspeh – 3. mesto in si priborila bronastega »gamsa«.

ISKRENE ČESTITKE!!!

Novoletne počitnice na Turrachu

zbrani na štartu

zbrani na štartu

cicibanska skupina SK Radovljica

cicibanska skupina SK Radovljica

Gašper

Gašper

Žan

Žan

Miha

Miha

Jakob

Jakob

Vid

Vid

Lana

Lana

Živa

Živa

Lan

Lan

Andrej

Andrej

Špela

Špela

Aljaž

Aljaž

Nika

Nika

Kristina

Kristina

Bruno

Bruno

V času novoletnih počitnic so se v nedeljo 27.12. zbrali vsi člani CICIBANSKE skupine na treningu na Turrachu.

državni paket tekem na Krvavcu

Prvi dve državni preizkušnji pionirjev v letu 2016

Mrzli in vetrovni konec tedna je organizatorjem državnih tekem na Krvavcu povzročal kar nekaj težav, našemu klubu pa je prinesel veliko veselja, saj so se fantje izvrstno uvrstili. Tekmovali so v slalomu in veleslalomu, na progi “Poligon Triglav”.

Na sobotnem slalomu so fantje dosegli kar štiri uvrstitve med petnajsterico. Borut je dokazal, da tudi na državni ravni lahko opravi s konkurenco in zmagal. Luka Danilovič je slalom končal na 8. mestu, Tine pa se je uvrstil na 13. mesto. Pri mlajših dečkih je s progo najbolje opravil Nejc, ki je imel 14. čas voženj, Martin Kreutz je pristal na 21. mestu. Luka Anderle in Matija Danilovič tekmovanja žal nista uspešno zaključila.

Nedeljska tekma v veleslalomu je bila zaradi izrednih vetrovnih razmer odpovedana. Nadomestili so jo s ponedeljkovim veleslalomom, ravno tako na Krvavcu. V kategoriji U14 je bil najboljši Matija in sicer na 8. mestu. Nejc Albreht je osvojil 22. mesto, Martin pa 33 čas veleslaloma. V kategoriji U16 je Borut ponovno stopil na najvišjo stopničko, sledil mu je Tine Albreht s 13. mestom in Luka Danilovič, ki je tekmovanje zaključil na 17. mestu.

Bravo fantje!

Kr gora 26.12.15

Nekaj slikic za "analizo" iz treninga v Kranjski gori.

Regijski SL na Krvavcu

Regijski slalom, Krvavec, 15.1.2016

Petkov slalom mlajših in starejših dečkov/deklic za Pokal Zavarovalnice Triglav, je bil izveden na Krvavcu, na progi “Triglav poligon”.

Klub izredno velikemu številu odstopov, je SK Radovljica vknjižil kar štiri uvrstitve med deseterico. V kategoriji U16 je Luka Danilovič zmagal, Tine Albreht je zasedel 5. mesto, Luka Anderle pa šesti čas voženj. Borut je po izvrstni prvi vožnji, v drugi napravil napako in odstoil. Pri mlajših dečkih se je najbolje odrezal Nejc Albreht, ki si je prismučal 5. mesto, Matija Danilovič pa je žal odstopil že v prvi vožnji. 

Turrach

Na Turrachu ima CICIBANSKA skupina odlične pogoje za trening. Na terenu smo bili sami ! Pogoji in trening odličen.

Nekaj slikic 1.12.15 

Nočna tekma na Kekcu

Veleslalom za Pokal Zavarovalnice Triglav

Minuli konec tedna bi moral naš klub organizirati regijske tekme na Cerknem, ki pa so bile zaradi slabih vremenskih pogojev odpovedane. Tako je organizacijo tekmovanja kategorij U10 – U16 prevzel kranjskogorski klub, nočna tekma pionirjev in cicibanov v veleslalomu pa se je za »Pokal Zavarovalnice Triglav« odvijala na progi Kekec.

Kljub težkim pogojem za organizatorje, še posebej pa za tekmovalce, so se naši smučarji odlično odrezali. 

Med mlajšimi dečki se je najbolje odrezal Matija Danilovič, ki je osvojil 6. mesto, sledila sta Nejc Albreht z 17. in Martin Kreutz z 19. mestom.

Pri starejših pionirjih smo poleg Boruta med deseterico imeli še Luka Daniloviča na sedmem in Luka Anderle na 10. mestu. Tine Albreht tekmovanja žal ni končal uspešno.

Čestitamo vsem tekmovalcem in držimo pesti za nove uspehe!

prve regijske tekme otrok

Prvi dve tekmi v sezoni 2015/2016

Med božično-novoletnimi počitnicami je bil na sporedu prvi  slalom sezone za Zahodno regijo, v kategoriji mlajših in starejših pionirjev in sicer v nedeljo, 27.12.2015, v Kranjski Gori.  Organizator ASK Kranjska Gora je progo na Dolenčevem rutu dobro pripravil, kljub pomanjkanju snežnih razmer.

Fantje so se na uvodni tekmi odlično odrezali, saj so prismučali dvoje stopničke in še dve uvrstitvi med deseterico. Pri mlajših dečkih je šla zmaga v roke Matiju Daniloviču, Nejc Albreht pa je osvojil 7. mesto. Med starejšimi dečki si je drugo mesto prismučal Borut Božič, Luka Danilovič pa je slalom zaključil na 6. mestu. Proga je imela kar nekaj pasti, zato je bilo kar veliko odstopov med tekmovalci, med njimi so brez uvrstitve končali tudi ostali naši člani U14 in U16.

Prvi veleslalom je bil na sporedu v torek, 29.12.2015, prav tako na kranjskogorski progi Dolenčev rut. Tokrat si je zmago v U16 priboril Borut, Tine Albreht je veleslalom končal na 8. mestu, Luka Anderle pa je preizkušnjo zaključil z 11. časom. Luka Danilovič je žal odstopil že v prvi vožnji.

Med mlajšimi dečki se je najbolje uvrstil Matija Danilovič in sicer na 5. mesto, Nejc je tekmovanje zaključil na 14. mestu, Drejc na 18., Martin Kreutz pa na 19. mestu.

Čestitke fantom in trenerju Tomiju za zelo uspešen uvod v tekmovalno sezono!

BT

snežni treningi na Moelltalu

Cicibanska smupina že pridno vadi na ledeniku Moelltal v Avstriji. posnetki 31.10.15

akrobatika

Nekaj slikic iz vadbe akrobatike...

VNR na Kravcu

Državni slalom in veleslalom na Krvavcu

V petek 5.2.2016 je udeležencem in organizatorjem veter na Krvavcu ponovno otežil tekmovanje, vendar so ga v popoldanskem času le uspeli izpeljati. Veleslalom za Pokal Zavarovalnice Triglav je bil izveden na progi »Poligon Triglav« v kategorijah U14 in U16 in je našemu klubu zopet prinesel stopničke, ki jih je osvojil Borut in še eno uvrstitev med deseterico, kar je prismučal Matija.

Rezultati:

1.mesto = Borut

9.mesto = Matija

11.mesto = Luka D.

15.mesto = Tine

21. mesto = Luka A.

30. mesto = Nejc

34. mesto = Drejc

Slalom v soboto je bil izveden na isti progi, tokrat z manj vetra, vendar ob bolj slabi vidljivosti. Tekmovalci našega kluba so prismučali kar tri uvrstitve med deseterico, žal pa tudi tri odstope.

Rezultati:

2.mesto = Borut

5.mesto = Matija

10.mesto = Tine

26.mesto = Martin

30.mesto = Nejc

Odstop = Luka D., Luka A. in Drejc

Po šestih izvedenih državnih tekmah je na strani SZS objavljena tudi trenutna skupna razvrstitev v državnem pokalu Zavarovalnice Triglav, kjer imamo kar tri pionirje med petnajsterico. Borut v kategoriji U16 prepričljivo vodi, sledi mu Luka D. na dvanajstem mestu, Matija pa v kategoriji U14 na desetem mestu. Izredno uspešni smo tudi klubsko, saj med 24 slovenskimi klubi s 659 osvojenimi točkami zasedamo odlično 7. mesto. BRAVO!!!

Trenutna skupna razvrstitev:

U14

10.mesto = Matija

24.mesto = Nejc

38.mesto = Drejc

42.mesto = Martin

U16

1.mesto = Borut

12.mesto = Luka D.

17.mesto = Tine

26.mesto = Luka A.

 

BT

državni VSL na Golteh

Zadnji državni veleslalom za Veliko nagrado Rauch, je minulo nedeljo potekal na Golteh. Fantje in dekleta kategorij U14 in U16 so se pomerili na progi Ročka.

Pri starejših dečkih si je Luka D. prismučal 14. mesto, Tine 20. in Luka A. 23. mesto. Borut je žal odstopil že v prvem teku.

Med mlajšimi pionirji je Nejc tekmovanje zaključil na 28. mestu, Martin pa z 31. časom veleslaloma.

ČESTITAMO!

Sorica SL

Nika 7.

Nika 7.

na štartu

na štartu

Žan

Žan

Bruno na štartu

Bruno na štartu

Vid

Vid

Bruno

Bruno

Slalom na Sorici

Regijski slalom za Pokal Zavarovalnice Triglav, je bil v nedeljo organiziran na Soriški planini.

Kljub lepemu vremenu, je bila proga “Lajnar” dokaj zahtevna in z njo sta najbolje opravila Nika, ki je tekmovanje končala na 7. mestu in Žan na 8. mestu. Jakob in Aljaž sta se uspela uvrstiti med petnajsterico in sicer prvi na 11., drugi pa na 12. mesto. Andrej je slalom končal na 16. mestu, medtem ko so Lana, Vid in Bruno žal odstopili. 

BT