Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

ZAH zakljucek in bakla

Zapis 17.5.2024

V preteklem tednu sta bila dva pomembna dogodka. Najprej smo pospremili baklo v Paris, v soboto pa smo organizirali težko pričakovani zaključek ZAH regije. Tekmovanja za Pokal Zavarovalnice Triglav so bila že končana v marcu, a smo počakali na dobro vreme in primerne temperature. Sobota 11.5. je bil pravi dan. Občina Radovljica nam je omogočila uporabo celotnega športnega parka za našo prireditev. Za nas je bila prireditev še toliko bolj težko pričakovana, ker smo že tretjič zapovrstjo zmagali v konkurenci 9 klubov zahodne regije. Bravo Radovljica! Prireditev smo vzorno organizirali in tudi lepo pogostili ostale člane klubov. Možnosti za športne aktivnosti je bilo veliko in tudi časa za druženje izven belih strmin. Priznanja najboljšim tekmovalcem in klubom ZAH so podelili: Direktorica Zavarovalnice Triglav PE Kranj - Ga Mihaela Perčič, Predsednik ZAH regije Špik Bojan in Vodja alpskih disciplin na SZS Šarabon Matjaž.

Dobitniki priznanj SK Radovljica na podelitvi ZAH:

U16

1.mesto Prešern Taja
8.mesto Verdnik Maria
 
2.mesto Mertelj Miha
 
U14
 
1.mesto Stroj Skubic Zoja
3.mesto Prešern Alja
6.mesto Šolar Manca
9.mesto Kunstelj Karla
 
4.mesto Šmit Jakob
 
U12
 
2.mesto Stroj Skubic Zala
10.mesto Stanilč Ema
 
5.mesto Riazanskii Rodion
8.mesto Knafelj Gaber
 
U10
 
1.mesto Žuraj Eli
7.mesto Božič Neja
9.mesto Križaj Pia
 
2.mesto Rihtarič Ažbe
3.mesto Šinkovec Ferjan Anej
4.mesto Pretnar Patrik
8.mesto Žemlja Nik
 
  • Stroj Skubic Brina je žal zaradi poškodbe celotno sezono izpustila. Dobra novica pa je, da dobro okreva po poškodbi in komaj čaka, da prične s snežnimi treningi.

 

Končni rang KLUBI:

1.mesto SK radovljica 1.979 točk
2.mesto ASK Kranjska gora   1.802 točk
3.mesto SK Alpetour   1.509 točk
 
Nestrpno pa pričakujemo tudi zaključek SZS, kjer smo v konkurenci 28 klubov cele Slovenije v kategoriji U12 do U16 dosegli 2.mesto.